کد خبر: ۱۲۹۱۰۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 31
به گفته دبیر انجمن داروسازان ایران، ابتلا به آنفلوانزا، مشکلات جنسی و نیز مشکلات گوارشی از جمله شایع‌ترین موارد درخواست بدون نسخه دارو است.
شفا آنلاین:سید مهدی سجادی اظهار کرد: متاسفانه در ماه‌های اخیر شاهد افزایش مراجعه بیماران به داروخانه‌ها و اصرار ایشان برای دریافت داروهایی هستیم که ارائه آنها نیاز به نسخه پزشک دارد.

به گزارش شفا آنلاین،وی ادامه داد: شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که اطلاعات عمومی مردم تبدیل به دلیل آنها برای درخواست داروهای مختلف شده است که برای نظام درمانی کشور می‌تواند خطرناک باشد. در جامعه ما وقتی فردی به بیماری مبتلا می‌شود، به جای مراجعه به پزشک اولین و کم هزینه‌ترین راهی که برای درمان به ذهنش می‌رسد، مصرف خودسرانه دارو است.  متاسفانه این عادت و اشتیاق به این روش درمانی به فرهنگ غالب در جامعه ما تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: دلایل فراوانی از قبیل گرانی ویزیت پزشک و  مشغله کاری فراوان یا داشتن احساس کاذب در خصوص توانایی برطرف کردن بیماری بدون داشتن اطلاعات کافی در خصوص عوارض مصرف خودسرانه دارو باعث شده‌ است که بسیاری از افراد جامعه ما به راحتی و به صورت خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند. این عدم آگاهی از نوع و میزان مصرف داروها در برخی موارد، نه تنها کمکی به بهبودی بیماری فرد نمی‌کند بلکه می‌تواند اثرات منفی، خطرناک و جبران ناپذیری بر روح و جسم فرد بگذارد.

سجادی در ادامه با ابراز نگرانی در خصوص رواج "خود درمانی" در ایران، گفت: متاسفانه آمار مصرف خودسرانه دارو در مقایسه با سایر کشورهای جهان بسیار نگران کننده است، این موضوع حتی در خصوص طب سنتی نیز صدق می‌کند. مردم باید بدانند استفاده بی رویه و بدون مبنا از داروهای گیاهی نیز می‌تواند مخاطره آمیز باشد. مصرف همزمان برخی از داروها باعث خنثی کردن اثرات یکدیگر در بدن می‌شوند و در مواقعی نیز ضد هم عمل می‌کنند.

دبیرانجمن داروسازان، در خصوص قوانین عرضه دارو در داروخانه‌ها نیز گفت: برای تحویل دارو به بیمار در داروخانه‌ها قوانینی وجود دارد؛ به طوریکه آنها موظف هستند برخی از داروها را فقط با نسخه پزشک به فروش برسانند و حتی گاهی اوقات نیز استعلام از پزشک  ضرورت پیدا می‌کند.

سجادی در رابطه با برخی از داروها از قبیل استامینوفن که بدون نسخه پزشک هم در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند، اظهار کرد: نباید از این نکته غافل شد که سالمندان و افرادی که به دلیل بیماری‌های خاص تحت درمان و مراقبت‌های پزشکی هستند، برای مصرف داروهای مسکن نیز باید با پزشک خود مشورت کنند؛ چون مصرف مسکن‌ها فقط به نوعی علایم بیماری را به طور موقت از بین می‌برند و عاملی برای درمان کامل نیستند.

وی در پایان توصیه کرد: از آنجا که مصرف خودسرانه دارو و روی آوردن به پدیده خود درمانی در دنیا و کشور ما باعث بروز مشکلات جسمی و روحی و در مواقعی منجر به مرگ بیمار شده است، لازم است افراد به صورت جدی از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنند و در صورتی که با مصرف خودسرانه دارو با مشکلی مواجه شدند، هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

برچسب ها: اطلاعات ، دارو ، آنفلوانزا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: