شفا آنلاین>سلامت جنسی> اخیرا، تحقیق گستردهای برای اثبات ارتباط بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به انواع متعددی از سرطانها انجام شده است.
به گزارش
شفا آنلاین، روی هم رفته، نتایج حاصل از مطالعهها
مشخص کرده که مصرف بیشتر میوه و سبزیها و مصرف کمتر غذاهای فرآوریشده و
گوشت، بهطور مشخص، خطر پیشرفت سرطان را کاهش میدهد یا نتایج درمان
بیماران مبتلا به سرطان را بهبود میبخشد. به هر حال، وجود ارتباط خاص هنوز
در حال ارزیابی است تا معین کند چه انواعی از غذاها ممکن است بر خطرها و
پیشآگاهیهای سرطانهای مشخصی اثر بگذارد.
میوهها و سبزیها
پژوهشگران
در ارتباط با پژوهش غربالگری سرطان تخمدان، روده بزرگ، ریه و پروستات،
اخیرا مطالعهای انجام دادند تا رابطه بین مصرف میوه و سبزیها و خطر سرطان
پروستات را ارزیابی کنند. مطالعه با مشارکت 1/388 مرد مبتلا به سرطان
پروستات و 29/361 مرد از گروه غربالگری بیماران پژوهش غربالگری سرطان
پروستات، ریه، روده بزرگ و تخمدان انجام شد. افراد در شروع مطالعه، به
پرسشنامهای شامل 137 مورد غذایی پاسخ دادند.
در مجموع، مصرف میوه و سبزیها تاثیری روی خطر پیشرفت سرطان پروستات نداشت.
مصرف
بالای سبزیها بهطور محسوسی خطر پیشرفت سرطان پروستاتی را که به خارج از
آن گسترش پیدا کرده بود، کاهش داد (سرطان پروستات پیشرفته.)
مصرف بالای کلم بروکلی و گل کلم، بهطور منظم، محافظت محسوسی را در برابر سرطان پروستات پیشرفته ایجاد کرد.
پژوهشگران
نتیجهگیری کردند که «مصرف بالای سبزیهای چارپر (چلیپایی)، از جمله کلم
بروکلی و گل کلم، ممکن است با کاهش خطر سرطان پروستات بدخیم مرتبط باشد.»
هر چند، این رژیم غذایی در مجموع، خطر پیشرفت سرطان پروستات را کاهش
نمیدهد.
برخی
مطالعات نشان دادهاند که لیکوپن، کاروتنوئیدی (Carotenoids) که در
گوجهفرنگی و دیگر میوههای قرمز یافت میشود یا غذاهایی که حاوی لیکوپن
هستند، ممکن است با کاهش خطر انواع مشخصی از سرطان، بهویژه سرطان پروستات،
مرتبط باشد. اگرچه، دیگر مطالعهها چنین ارتباطی را بهدست نیاوردند.
در
پی این ادعا که لیکوپن یا گوجهفرنگی برای سرطان مفید است، سازمان غذا و
داروی آمریکا یک بازنگری از تمام شواهد علمی قابل دسترس تدارک دید.
نتیجهگیریهای اصلی از این بازنگری از این قرار بود:
شواهد
قابل اعتمادی مبنیبر تاثیر کاهنده لیکوپن بر خطر سرطان پروستات، ریه،
روده بزرگ، معده، پستان، تخمدان، آندومتر رحم و لوزالمعده وجود ندارد.
شواهد
معتبری مبنی بر اینکه مصرف گوجهفرنگی خطر سرطان ریه، روده بزرگ، پستان،
دهانه رحم یا آندومتر رحم را کاهش میدهد، وجود ندارد.
شواهد
محدودی مبنیبر اثر مصرف گوجهفرنگی بر کاهش خطر سرطان پروستات و تخمدان،
معده و لوزالمعده موجود است.
از
آنجایی که ممکن است لیکوپن یا گوجهفرنگی پیشرفت سرطان را کاهش دهد (نه
اینکه از بروز آن جلوگیری کند)، در یک ضمیمه اصلاحی توضیح دادهاند که
مطالعههایی که اخیرا انجام شده - پس از پذیرش بهکارگیری وسیع آنتیژن
اختصاصی پروستات یا PSA نمیتوانند تاثیر لیکوپن را مشخص کنند. این موضوع
بهاین دلیل است که سرطانهای پروستاتی که با آزمایش PSA مشخص شدند، در
مراحل بسیار اولیه بودند و برخی از سرطانها که توسط آزمایش PSA مشخص شدند،
سرطانهای بدون درد و با رشد آهسته بودند. بنابراین، اگر لیکوپن در فرآیند
رشد سرطان پروستات دیرتر اثر کند، زمانیکه سرطان بهسمت مرحله بدخیم یا
پیشرفته شدن پیش میرود، مطالعهای که شامل سرطانهای کشف شده توسط PSA
باشد، ممکن است در تشخیص اثر لیکوپن با شکست مواجه شود. به هر حال