به گزارش شفا آنلاین، محققان فنلاندی میگویند که حتی حاملین ژن APOE4 که حساسیت به کلسترول را بالا میبرد، در مورد اثر تخممرغ یا هر نوع کلسترول موجود در غذای دیگری بر سلامت قلب، جای نگرانی ندارند.
یافتهها به پیگیری ۲۰ ساله عادات غذایی بیش از ۱۰۰۰ مرد میانسال فنلاندی
پرداخت. تمام این افراد در هنگام شروع مطالعه سالم بودند و به گفته محققان،
حدود یکسوم آنها ژن APOE4 را داشتند.
مؤلف مطالعه جیرکی ویرتانن از دانشگاه فنلاند شرقی گفت: «این کاملاً شناخته
شده است مصرف کلسترول موجود در غذا اثر میانهای بر سطح کلسترول خون دارد و
اکثر مطالعات میگویند که مصرف کلسترول یا تخم مرغ با خطر بیشتر ابتلا به
بیماری قلبی مرتبط نیست.»
ویرتانن اضافه کرد: «با این حال مصرف کلسترول همراه با غذا در افرادی که
حامل ژن APOE4 هستند اثر بیشتری روی کلسترول خون دارد و به همین دلیل فرض
بر این بود که مصرف کلسترول ممکن است در آنها اثر بیشتری بر ریسک بیماری
قلبی داشته باشد. عل ای حال، مطالعه ما حتی در این افراد هم افزایش خطری را
مشاهده نکرد.»