به گفته وی گرم مزاجان برای پذیرش علتهای خارجی ایجاد کننده زکام, آمادگی بیشتری دارند تا سرد مزاجان. گرم مزاجان از عوارض زکام نسبت به سرد مزاجان در امان ترند یعنی عوارض زکام در سرد مزاجان بیشتر از گرم مزاجان است.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: در سرد مزاجان، مغز چیزی را که دریافت میکند که مغز قادر به تحلیل و نضج آن نیست همچنین و بخارهایی که از معده به بالا صعود پیدا میکند, مغز قادر به تحلیل نیست و این بخارات به صورت ترشحات پشت حلق یا نزله یا ترشحات از بینی یا زکام تبدیل میشود؛ زکام و نزله ناشی از سردی بیشتر از گرمی اتفاق میافتد.
مقیمی ادامه داد: در بروز نزله و زکام باید برخی پرهیزات از جمله پرهیز از مصرف گوشتهای غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله) ، غذاهای تند، غلیظ ،بسیارشور، بسیار ترش ، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام، سبزیجات تند مثل شاهی، میوههای "تر" یا آبدار مثل هندوانه, خیار, میوههای تابستانی، آب یخ، قهوه و کاکائو، غذاهای آماده یا مانده و کارخانهای و ... پرهیز کنند.
وی اضافه کرد: باید از پرخوری, زیاده روی در غذا خوردن و نوشیدن نیز در زمان بروز نزله و زکام دوری کرد همچنین از خوابیدن در طول روز اجتناب کرد و در زمان ابتلا به زکام و نزله باید از ورزش شدید و جماع مکرر پرهیز کرد.