شفاآنلاین>سلامت>معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان ایران با توصیه در مورد کنترل مصرف نمک گفت: مصرف زیاد این ماده غذایی می تواند تاثیرات منفی بر سلامتی افراد داشته باشد و سبب ابتلای آنان به برخی بیماری ها از جمله سرطان معده شود.
به گزارش شفا آنلاین : میزان استاندارد مصرف نمک یک تا پنج گرم در روز است اما این میزان در ایران
به 12 گرم می رسد که نشان دهنده مصرف بیش از 2 برابری نمک در کشور است.دکتر
کاظم زنده دل روز چهارشنبه در مورد
مضرات مصرف زیاد نمک اظهار کرد: مطالعات انجام شده نشان می دهند که مصرف
زیاد نمک می تواند به سرطان معده بیانجامد. وی افزود: مصرف بی رویه و
بیش از حد استاندارد نمک، علاوه بر ایجاد سرطان، سبب بالا رفتن فشار خون،
سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی عروقی می شود؛ در صورتی که با کنترل
مصرف نمک می توان برخی از بیماری های غیرواگیر را کاهش داد.زنده دل بر
لزوم اطلاع رسانی صحیح و به موقع در این زمینه تاکید کرد و گفت: برای کاهش
مصرف نمک، دولت، مردم و رسانه ها می توانند نقش اساسی داشته باشند.** لزوم کنترل میزان مصرف نمک در نان معاون
پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان ایران خاطرنشان کرد: میزان نمک در غذاهای صنعتی
و نان ها بالا است و باید میزان مصرف ماده غذایی در نانوایی ها به شدت
کنترل شود. وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود اقدامات خوبی توسط
سازمان غذا و دارو انجام شده است که امیدوارم با اجرای آنها سهم مصرف نمک
در نان و مواد غذایی صنعتی به طور محسوسی کاهش یابد. زنده دل گفت:
ذائقه ایرانی ها به مصرف غذاهای پرنمک عادت کرده است و این موضوع باید به
تدریج تغییر پیدا کند تا شاهد کاهش میزان شیوع انواع بیماری ها در جامعه
باشیم.معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان ایران افزود: مردم باید میزان مصرف نمک در تهیه غذاهای خانگی و سرسفره را کاهش دهند.ایرنا