از این رو محققان دخیل بودن نوعی از سلول های بنیادی در کلسیفه شدن عروق خونی در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مزمن را نشان داده اند.
این مطالعه می تواند به بلوک کردن معدنی شدن درون عروق خونی و ممانعت از القای آرترواسکلروزیس و سخت شدن شریان ها کمک کند. این مطالعات جدید نشان می دهد که سلول هایی که در ایجاد این رسوبات معدنی در عروق خونی دخیل هستند در لایه خارجی شریان ها قرار دارند.
از آن جایی که آن ها سلول های بنیادی بالغ هستند، این سلول های Gli۱ پتانسیل تمایز به بافت های پیوندی مانند عضلات صاف، چربی و استخوان را نیز دارا هستند. محققان این مطالعه نشان داده اند که در شرایط طبیعی، سلول های Gli۱ نقش مهمی را در ترمیم عروق خونی آسیب دیده بازی می کنند و به سلول های عضلانی صاف جدید تمایز می باند که به شریان ها توانایی انقباض می بخشند.
اما در بیماری های کلیوی مزمن، این سلول های سیگنال های گیج کننده ای دریافت می کنند که موجب می شود که آن ها به سلول های استئوبلاستی تبدیل می شوند که مسئول رسوب کلسیم هستند. اینک که این محققین توانسته اند سلول های Gli۱ را به عنوان مسئول رسوب کلسیم در شریان ها شناسایی کنند می توان به دنبال راهی برای بلوک کردن این فرایند بود.
آن ها براین باورند که دارویی که بتواند علیه این سلول ها عمل کند می تواند راه حل درمانی جدیدی برای درمان کلسیفیکاسیون عروقی باشد که سالانه بیش از ۲۰ میلیون نفر را در سراسر دنیا به کام مرگ می فرستند. اما از آن جایی که این سلول ها در تشکیل سلول های عضلات صاف و بهبود آسیب های شریانی نیز نقش دارند، در انتخاب داروها و راه حل درمانی انتخابی باید محتاط بود.