انواع فرآورده های خمیری حاصل از آرد گندم (پاستا)
دکتر محمد حسین عزیزی,متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی و مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس گفت: با توجه به شکل و اندازه فرآورده های خمیری حاصل از آرد گندم نامگذاریهایی همچون:
در صنایع غذایی پدید آمده است که به طور کلی همه این فرآوردهها تحت نام «پاستا» معروف شده اند. این فرآورده ها، از نظر مواد اولیه و ارزش تغذیه ای هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
کلیه پاستاها، طبق استاندارد از مخلوط:
بدون هیچ گونه افزودنی دیگر تهیه می شوند.
در انواع پاستاهای رنگی علاوه بر رنگ های طبیعی از:
نیز استفاده می شود.
چون استفاده از رنگدانه های طبیعی موجود در سبزیجات در خمیر
پاستا، موجب افزایش هزینه تولید و در نتیجه بالا رفتن قیمت محصول می شود،
به همین دلیل اغلب تولیدکنندگان از رنگ ها و طعم های سنتزی مجاز در محصولات
رنگی استفاده می کنند که خواصی ندارند.
اغلب پاستاهای رنگی موجود در بازار که رنگ و طعمی مشابه سبزیجاتی چون هویج، گوجه فرنگی، ذرت و اسفناج دارند، خواص این سبزیجات را ندارند و توصیه میشود که از مصرف مستمر و طولانی مدت این محصولات رنگی اجتناب شود.