وی ادامه داد: بر اساس این مشکل، قانونی تحت عنوان ممنوعیت پیوند عضو برای اتباع بیگانه در کشور مورد تصویب قرار گرفت اما اکنون وزارت بهداشت با صدور بخشنامه ای مهاجران دارای مجوز اقامت رسمی را از این قانون مستثنی کرده است.
قربانی تصریح کرد: بدون شک نمی توان بیماری که در وضعیت اورژانسی قرار دارد از دریافت خدمات پزشکی منع کرد که البته بخشنامه جدید وزارت بهداشت رافع این مشکلات است که بر اساس آن بیمارانی که در گروه مهاجران قانونی قرار دارند می توانند از خدمات پیوند عضو بهره مند شوند.
قربانی تاکید کرد: البته قبل از ابلاغ این بخشنامه نیز، دست وزارت بهداشت برای مستثنی کردن این بیماران از ممنوعیت پیوند عضو باز بود اما حال با این بخشنامه با سهولت می توان به این گروه از افراد خدمت ارایه کرد.
وی یادآور شد: ناگفته نماند که مهاجرانی که به طور رسمی در ایران حضور دارند تنها میتوانند از هموطن خود عضو دریافت کنند و این قانون مشمول دریافت عضو از یک ایرانی نخواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در گذشته به طور کلی هر نوع پیوند اتباع غیرایرانی در کشور ممنوع بود اما با این بخشنامه اگر دهنده پیوند از تبعه همان کشور باشد مانعی وجود نخواهد داشت که حال بر اساس شرایط بیمارستان ها است که اولویت دهی به بیماران را چگونه مدنظر قرار دهند زیرا گاهی ممکن است بیماری در شرایط صد درصدی اورژانس قرار داشته باشد اما بیمار دیگری می تواند در نوبت پیوند قرار گیرد.