به گزارش شفا آنلاین،سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت درباره موضوعات مطرح شده در جلسه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: روز دوشنبه برای پاسخگویی به دو سؤال نمایندگان در مجلس حاضر شدم که اولین سؤال مربوط به قاضیپور درباره موضوع پزشک خانواده بود که در شهرهای زیر 50 هزار نفر این طرح صورت گرفته است و در همینباره موارد انجام شده و پوشش این خدمات در استانهای فارس و مازندران توضیح داده و تشریح شد.
وی ادامه داد: همچنین برای نمایندگان مجلس زیرساختهای پزشک خانواده و نظام ارجاع توضیح داده شد و خوب است بدانید که برای اولین بار اطلاعات 50 میلیون نفر در قالب پرونده الکترونیک سلامت ثبت شده، البته پزشک خانواده به عنوان تخصص به تعداد 800 نفر مورد نیاز است که در این زمینه جذب انجام شده و مشغول به تحصیل هستند.
هاشمی افزود: امیدواریم همانطور که قبل از رأی اعتماد به مجلس قول داده بودم بتوانیم در موضوع استقرار پزشک خانواده خوب عمل کنیم اما باید در نظر داشت که اجرای منظم و دقیق این پروژه عظیم نیازمند بیش از 10 سال زمان است و به نظر میرسد اگر دولتها و مجالس آینده کمک کنند بتوانیم یک نظام کارآمد در زمینه نظام ارجاع و پزشک خانواده داشته باشیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه یک سؤال دیگر نیز درباره باقیمانده سموم در مرکبات و محصولات کشاورزی مطرح شد، گفت: دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران نیز سؤالی درباره باقیمانده سموم داشتند که در این زمینه کارهای بسیار خوبی انجام شده و جلسات مشترکی با وزارت کشاورزی داشتیم و هر دو وزارتخانه عزم جدی درباره کنترل این سموم دارند.
وی ادامه داد: آنچه مشخص است بیش از 90 درصد محصولات کشاورزی سالم بوده و کمتر از 10 درصد ممکن است آلوده به باقیمانده سموم باشد که امیدواریم با تدوین یک نظام کارآمد و تعیین سیستم کدینگ و رهگیری بتوانیم رهیابی سموم کشاورزی و نحوه فروش، عرضه و مصرف آن را مدیریت کنیم تا از قالب غیررسمی به صورت شناسنامهدار دربیاید.
وزیر بهداشت در پایان گفت: انشاءالله در آینده جلسه مشترک در این باره با حضور رئیس کمیسیون بهداشت و وزیر جهاد کشاورزی برای تبیین راهکارهای مشترک و ایجاد زیرساختهای کارآمد برای مدیریت و کاهش آسیبهای حاصله از سموم کشاورزی خواهیم داشت.