وی همچنین با اشاره به ناباروری اولیه و ثانویه تصریح کرد: ناباروری اولیه به مواردی مربوط می شود که زوج برای اولین بار تصمیم تشکیل جنین را بگیرند، اما ناباروری ثانویه زمانی اتفاق می افتد که زوج پس از یک بار بچه دار شدن، به دلایلی فرزندان بعدی را از دست بدهند.
مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در همین رابطه توضیح داد: برای زنان بیش از 35 سال حداقل تلاش 6 ماهه و برای زنان کم تر از این سن حداقل تلاش یک ساله وضعیت ناباروری را مشخص می کند.
وی در خصوص دلایل محیطی عدم باروری افزود: عدم تحرکات لازم در بدن و استفاده از مواد غذایی ناسالم می تواند یکی از مهم ترین دلایل عدم باروری در زنان باشد.
اینترنت میتواند موجب ناباروی می شود
در بخش دیگر این برنامه دکتر محمدرضا صادقی در خصوص شرایط فرهنگی و اجتماعی حاصل از ناباروری، گفت: امروزه با توجه به تغییر الگوهای زندگی و افزایش سن ازدواج میزان ناباروری در جهان بالا رفته است .
وی همچنین در ادامه گفت: در صورت تاخیر در ازدواج، زوجین فرصت کم تری را برای ایجاد جنین دارند، با توجه به این که بسیاری از بیماری ها و عارضه های ناباروری می توانند در سنین مجردی و قبل از ازداج رخ دهد.
معاون مجموعه پزشکی ابن سینا همچنین در خصوص عوامل محیطی موثر بر ناباروری اظهار داشت: استفاده از اینترنت و قرار گرفتن در معرض اشعه های الکترومغناطیسی می تواند در ناباروری افراد نقش مهمی را داشته باشد.