به گزارش شفا آنلاین،خلیل علیمحمدزاده در ارتباط با موضوع سیاستهای جمعیتی، اظهار داشت: اجرای این سیاستها با پشتیبانی مادی و معنوی دستگاههای نظام قابل تحقق است، البته باید موانع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بر سر راه ازدواج میلیونها جوان ایرانی برطرف شود.
وی افزود: در صورت توجه به این مسئله در راستای افزایش نرخ باروری در کشور گامهای مؤثری برداشته خواهد شد.
عضو بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اینکه توانایی زنان برای باروری به تدریج با بالا رفتن سن کاهش مییابد، گفت: حتی در مردان نیز اگر چه امکان باروری بسیار بیشتر است ولی در فرزندان پدر بالای 45 سال احتمال ابتلا به بیماریهایی همچون اوتیسم و اسکیزوفرنی بیشتر میشود. همچنین اندکی از این کودکان از بهره هوشی پایینتری برخوردار خواهند بود.
علیمحمدزاده اضافه کرد: کم و بیش در مسیر ازدواج جوانان مشکلاتی وجود دارد ولی این افراد نباید ازدواج و فرزندآوری به سالهای پس از تحصیلات تکمیلی و داشتن اشتغال و سنین بالا موکول کنند.
وی با اشاره به پژوهشهای انجام گرفته گفت: والدین جوان به جهت احساس نزدیکتری که با فرزندانشان دارند در تربیت آنها نقش بهتری ایفا میکنند.
این استاد دانشگاه سلامت روانی، اجتماعی و حتی جسمانی جامعه را مستلزم تحکیم خانواده و ترویج سبک زندگی سالم دانست و عنوان کرد: تشکیل خانواده در موقع مناسب و تکمیل تعداد فرزندان در دوره زمانی مطلوب مبین تفکر هوشمند ما نسبت به سرنوشت آینده است.
این دارنده جایزه ملی جمعیت ایران،گفت: اغلب کشورهایی که راه کنترل جمعیت را در گذشته پیمودهاند و اکنون با معایب آن روبهرو هستند، در پی فرهنگسازی و ایجاد زمینههای حمایتی و تسهیلاتی برای جبران اشتباهات خود هستند و به خوبی آگاه هستند که بسیاری از این خسارتها به زودی و حتی در آیندهای دور قابل جبران نیست.
وی با ذکر این نکته که همه کشورهای پیشرفته برای خود نسخه افزایش جمعیت جوان پیچیدهاند، خاطر نشان کرد: اما آنها همچنان برای کشورهای جهان سوم و مسلمانان، نسخه کاهش جمعیت را تجویز میکنند.
محمدزاده به رابطه ژن نخبگی و کیفیت جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت: سه عامل کاهش موالید، مهاجرت نخبگان و کاهش ازدواج در بین افراد با ضریب هوشی بالا، باعث کاهش ذخیره ژنهای هوشمند در کشور میشود.
مدیر کارگروه جمعیت و تعالی خانواده بسیج جامعه پزشکی درباره پدیده سالمندی در کشور، گفت: در طی 40 سال اخیر به میانه سنی ایران حداقل 13 سال اضافه شده است در حالی که در همین مدت به میانه سنی کشورهای دنیا حدود 8 سال افزوده شده و این امر در کنار نرخ باروری کل ایران در مقایسه با میانگین نرخ باروری کل کشورها حدود 0.6 فرزند کمتر است و این نشان میدهد ایران با سرعت بیشتری در بین کشورهای دنیا به سمت سالمندی حرکت میکند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: پس از گذشت دو سال از سیاستهای جدید جمعیتی وقت آن رسیده که دستگاههای مختلف نظام اقدامات خود را گزارش دهند تا معلوم شود این امر مهم را با چه بینشی و با کدام برنامه و میزان اعتباری دنبال میکنند.
محمدزاده با اشاره به جایگاه ارزشمند فرزند در خانواده، گفت: الگوبرداری از سایر فرهنگها گاهی باعث شده ما به جای اینکه فرزند را مایه رحمت و نعمت خدا بدانیم، وجود چند فرزند را در زندگی مزاحم تلقی کرده و با این دیدگاه مسؤولیت خطیر خود در تربیت و مهرورزی به فرزندان دست کم بگیریم.
عضو بسیج جامعه پزشکی تأکید کرد: باید به سبک زندگی درست برگشت و نگرش به فرزندآوری و فرزندپروری را مثبت کرد چرا که در غیر اینصورت خانوادهها در تربیت فرزندان خود و جامعه همچنین پرورش استعدادهای مختلف جوانان انگیزه کافی نخواهند داشت.