شفا آنلاین>سلامت>کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: تهیه پروتکل نمونه برداری از آبلیموی طبیعی جهت بازبینی و تجدید نظر استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون آب لیمو ترش مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
به گزارش شفا آنلاین، معصومه
تکلو افزود: با توجه به اعتراض تعدادی از واحدهای تولیدکننده آبلیمو از
لیموی تاره به ویژگی های مندرج در استاندارد ملی آبلیمو به شماره ١١٧ و
پیشنهاد انجمن صنفی کارفرمایی صنعت آبلیموی ایران به اداره کل نظارت بر
فرآورده های غذایی مبنی بر تجدید نظر استاندارد ملی مربوطه، پروتکلی با
همکاری انجمن فوق و سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو تدوین
شد.وی اضافه کرد: در این پروتکل مقرر شد از تمامی گونه های لیموترش
(lime) مناطق مختلف ایران مانند جهرم و میناب، نمونه برداری شده و در ٢٢
واحد تولیدی، محصول آبلیمو ترش تولید و ویژگی های آن در دو اداره کل
آزمایشگاه کنترل عذا و دارو و سازمان ملی استاندارد اندازه گیری شود. تکلو
خاطرنشان کرد: مرحله دوم تهیه آبلیمو از انواع تهیه شده در مرحله قبل و
اندازه گیری ویژگی های آن در حال انجام است و به محض پایان یافتن مرحله دوم
و اخذ نتایج مربوطه، بررسی و مقایسه نتایج مرحله اول با مرحله دوم، ویژگی
های آبلیمو طبیعی از لیمو تازه مطابق با آن بازنگری خواهد شد.آبلیموها
سال گذشته خبرساز شدند و سه خط تولید آبلیمو به دلیل عدم انطباق با ضوابط
فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در سال گذشته توقیف و 51 محصول آبلیمو نیز
به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام
کرده بود آبلیموها فقط باید از کنساتره لیمو یا لیمو تازه تهیه شده و غیر
از آن تخلف محسوب می شود.