به گزارش شفا آنلاین،دکتر روزبه کیانی استادیار علوم عصبی دانشگاه نیویورک به این نتیجه رسیده که «اطمینان» عنصر تعیین کننده ای در فرآیند تصمیم گیری است که با اندازه گیری اشتباهات و اصلاح نگرش افراد در ارتباط مستقیم است.
این مطالعه که جزئیات آن در ژورنال پیشرفتهای آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده نگرشهای نوینی را به مقوله پیچیده تصمیم گیری در انسانها باز می کند.
در این بررسی دکتر کیانی و همکارانش آزمایش ساده ای را ترتیب دادند که طی آن افراد مسیر حرکت یک سری نقاط را در صفحه نمایشگر رایانه پیش بینی می کردند. این پیش بینی ها از روی حرکات چشم در دنبال کردن یکی از چند نقطه هدف در رایانه ثبت می شدند.
در این بررسی دکتر کیانی متوجه شد که وقتی مغز درباره مسیر درست حرکت نقاط به سطح مشخصی از اطمینان می رسد، به سمت تغییر در استراتژی تصمیم گیری تغییر مسیر می دهد که در نهایت به کشف مسیرهای درست حرکتی منجر می شود.
با استفاده از این یافته جدید حالا می توان با اطمینان خاطر بیشتری درباره نحوه تصمیم گیری مغز در گذر زمان درخصوص موارد مختلف صحبت کرد. این موارد از تشخیص بیماری توسط پزشک گرفته تا اتخاذ روشهای مختلف در سرمایه گذاری منابع مالی توسط افراد عادی متنوع هستند.
کیانی در این باره گفت: به طورکلی ما دریافته ایم که مغز از «اطمینان» برای اندازه گیری ضریب خطاها و اتخاذ تصمیمهای مؤثر در اصلاح امور استفاده می کند.
تحقیقات این محقق ایرانی نه تنها درخصوص تصمیم گیریهای ساده مبتنی بر اطلاعات فوری ثبت شده در مغز است، بلکه مربوط به اتخاذ تصمیمهای پیچیده و چندگانه هم می شود.
روزبه کیانی پیشتر به دلیل انجام تحقیق بر روی فرآیند تصمیم گیری در حوزه علوم عصبی جایزه جایزه بنیاد «آلفرد پی اسلوان» را دریافت کرده بود.
پژوهش این محقق ایرانی مرتبط با فعل و انفعالات بخش های مختلف مغز و واکنش های مغز نسبت به داده های بیرونی بوده است.