کد خبر: ۱۱۶۶۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - 2016July 22
شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص غدد با تأکیدبر اینکه بیماری‌های تیروئیدی درمان نشده باعث ناباروری می‌شوند، گفت: میلیون‌ها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آن‌ها از آن بی‌خبرند.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر لیلا صابری گفت:  تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل است که در گردن قرار گرفته است و غده مهم در متابولیسم و سوخت وساز بدن محسوب می شود.
وی افزود: وقتی غده تیروئیدتان خوب عمل نکند، می‌تواند بر هر جنبه از سلامتی شما، به ویژه وزن، افسردگی و سطح انرژی اثر بگذارد.
صابری خاطرنشان کرد: مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده‌اند می‌توانند به شدت موجب چاقی، بیماری‌های قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند.
این متخصص غدد ادامه داد: درد در ناحیه عضلات و مفصل‌ها، ضعف دست‌ها و گرایش به ایجاد مشکل تونل کارپال در دست‌ها، تونل تارسال در ران ها و التهاب پلانتار در پاها، همه می‌توانند از علائم مشکلات تیروئید تشخیص داده نشده باشند.
صابری یادآور شد: احساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گردن، خش دار شدن صدا یا بزرگ شدن محسوس تیروئید، همه از علائم تیروئید به شمار می‌روند.
وی در رابطه با علائم تیروئید گفت:  پوست و مو شدیداً دربرابر مشکلات تیروئید آسیب پذیر هستند و به ویژه، ریزش مو یکی از متداول‌ترین علائم مشکلات تیروئید است و در کم کاری تیروئید، موها معمولاً شکننده، زبر و خشک می‌شوند که خیلی راحت شکننده شده و می‌ریزند و پوست نیز ممکن است شدیداً زبر، خشک و پوسته پوسته شود.
صابری گفت: در کم کاری تیروئید، معمولاً ریزش موی غیرطبیعی در لبه بیرونی ابرو ایجاد می‌شود و در پُرکاری تیروئید، ریزش موی جدی اتفاق افتاده و پوست نیز حساس و نازک می‌شود.
این متخصص غدد خاطرنشان کرد: کم کاری تیروئید معمولاً با یبوست جدی و طولانی مدت همراه است درحالی‌که پُرکاری تیروئید با اسهال و سندرم روده آسیب پذیر همراه است.
وی در ادامه گفت: کم کاری تیروئید معمولاً موجب سنگین تر شدن، دردناک تر شدن و بیشتر شدن عادت ماهیانه می‌شود و در پُرکاری تیروئید معمولاً عادت ماهیانه بسیار کوتاه، سبک و دیر به دیر خواهد شد ومعمولا مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده و درمان نمی‌شوند ممکن است منجر به ناباروری نیز شوند.
این متخصص افزود: اگر مشکلات تیروئید در خانواده فردی موروثی باشد،  بیشتر در معرض ابتلا به آن‌ها قرار دارد والبته ممکن است از وجود این مشکل در خانواده خود اطلاع نداشته باشد، زیرا این مشکل معمولاً در میان نسل قبل به عنوان گواتر معروف بوده است. بنابراین به هر حرف و صحبتی که در خانواده درمورد گواتر و اضافه وزن ناشی از مشکل غدد پیش آمد باید دقت کرد زیرا همین‌ها می‌تواند ‌به طور غیرمستقیم به مشکلات تیروئید اشاره داشته باشد.
صایری ادامه داد: بالا رفتن کلسترول، مخصوصاً وقتی بدن به رژیم غذایی، ورزش یا داروهای پایین آورنده کلسترول واکنش پذیر نباشد، می تواند نشانه کم کاری تیروئید باشد و پایین بودن غیرطبیعی کلسترول نیز می‌تواند نشانه پُرکاری تیروئید باشد.
وی گفت: افسردگی و اضطراب می‌توانند نشانه‌هایی از بیماری تیروئید قلمداد شوند و کم کاری تیروئید معمولاً با افسردگی همراه است و پُرکاری آن معمولاً با اضطراب و حملات ترس.
این متخصص غدد خاطرنشان کرد: ممکن است یک رژیم غذایی کم چربی و کم کالری را با یک برنامه ورزشی قوی دنبال کنید اما موفق به پایین آوردن وزنتان نشوید و مشکل در پایین آوردن وزن می‌تواند نشانه کم کاری تیروئید باشد و در پُرکاری تیروئید نیز ممکن است باوجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید و تغییرات وزن بی‌دلیل و غیرطبیعی می تواند نشانه‌های کم کاری یا پُرکاری تیروئید باشند.
صابری در پایان افزود: احساس خستگی وقتی از خواب بیدار می‌شوید، به طوریکه انگار ۸ تا ۱۰ ساعت خواب شب برایتان کافی نبوده است و قادر نیستید فعالیت های روزمره تان را شروع کنید، می تواند نشانه‌های مشکلات تیروئید باشد. (در پُرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بی‌خوابی شود و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز شود.)که اگر فرد این علائم را در خود مشاهده کرد حتماً باید به پزشک مراجعه کند تا آزمایش کامل تیروئید از وی گرفته  شود.

برچسب ها: تیروئید ، سوخت ، افسردگی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: