کد خبر: ۱۱۵۵۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۲۴ تير ۱۳۹۵ - 2016July 14
شفا آنلاین>سلامت>پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، موفق به ایجاد یک آزمایش خون ساده شده‌اند که عفونت‌های ویروسی را از باکتریایی با دقت 5/98 درصد تشخیص می‌دهد.
  به گزارش شفا آنلاین، معمولا تشخیص عفونت‌های ویروسی بسیار پرهزینه و زمان‌بر است و باید برای شناسایی هر ویروس، یک آزمایش جداگانه انجام شود.

       از طرفی تشخیص عفونت‌های ویروسی از باکتریایی، اولین و مهمترین قدم در جلوگیری از مصرف بی رویه آنتی‌بیوتیک است.

       در حاضر زمان لازم برای انجام این آزمایش 4 تا 6 ساعت است که برای بیماران بدحال و اورژانسی زمان زیادی محسوب می‌شود. محققان در حال کاهش این زمان با حفظ حداکثر دقت آزمایش هستند.

       مهم‌ترین کاربرد این روش جلوگیری از مصرف غیر ضروری آنتی‌بیوتیک است.

       بیماری‌های عفونی همواره یک تهدید جدی برای سلامت محسوب می‌شوند. با کشف آنتی‌بیوتیک، مرگ ناشی از بیماری‌های عفونی کاهش قابل‌ملاحظه‌ای داشته است؛ اما با استفاده نابجای آنتی‌بیوتیک و مقاومت در برابر آن، این بیماری‌ها در حال بازگشت هستند.

       یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، عفونت‌های مقاوم در برابر دارو در حال افزایش هستند و پیش‌بینی می‌شود که قربانیان آنها روز به روز افزایش یابد و تعداد مرگ‌ومیر ناشی از آنها نیز در سال ۲۰۵۰ میلادی، بیشتر از سرطان باشد.

       ای کولای (E.coli)، مالاریا و سل در سال جاری حدود 700 هزار قربانی داشتند که در صورت نبود درمان و اتخاذ راهکارهای موثر، این آمار به 10 میلیون نفر می‌رسید.

       عفونت‌های مقاوم در برابر دارو نه‌تنها بیماران بیشتری را به سمت مرگ می‌کشاند؛ بلکه در سطح جهان هزینه‌ای حدود ۱۰۰ تریلیون دلار دربرخواهد داشت.

       آنتی‌بیوتیک‌های استفاده شده در شاخه کشاورزی، عامل اصلی این معضل است، همچنین در بسیاری از کشورها، آنتی‌بیوتیک‌های استفاده شده در حیوانات، بیشتر از انسان است و ضایعات شرکت‌های تولیدکننده داروهای ضدمیکروبی که اغلب وارد آب می‌شوند، نیز یکی دیگر از معضلات جدی در این زمینه است.

       مقاومت ضدمیکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضدمیکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته می‌شود. زمانی که این میکروارگانیسم‌ها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضدویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی‌اثر می‌شوند، عفونت در بدن باقی می‌ماند و به‌راحتی منتقل می‌شود.

       تکامل گونه‌های مقاوم یک پدیده طبیعی است و زمانی رخ می‌دهد که میکروارگانیسم به اشتباه تکثیر شود یا صفات مقاوم بین چند میکروارگانیسم رد و بدل شود.

       آنتی‌بیوتیک یک منبع با ارزش دارویی است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و استفاده از آن فقط با تجویز پزشک و در یک دوره درمانی کامل موثر است.

       استفاده مکرر و نابجا از آنتی‌بیوتیک، یکی از مهمترین دلایل افزایش باکتری‌های مقاوم به دارو به شمار می‌رود.

       باید درنظر داشت که آنتی‌بیوتیک فقط قادر به درمان عفونت‌های باکتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا موثر نیست.

       در سال ۲۰۱۲ میلادی، سازمان جهانی بهداشت گزارشی را مبنی بر افزایش مقاومت به داروهای ایدز ارائه کرد. این گزارش پیام آور این مطالب بود که کنترل این بیماری مهلک با داروهای رایج، اثربخشی کمتری دارد و باید به سمت داروهای پرهزینه‌تر حرکت کرد.

       در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۴۸۰ هزار مورد جدید بیماری سل مقاوم به دارو در ۱۰۰ کشور گزارش شد که به معنی دوره‌های درمان طولانی‌تر و اثربخشی کمتر داروهای فعلی بود.

       در بخش‌هایی از مکونگ در ویتنام، مقاومت به بهترین داروی ترکیبی درمان مالاریا گزارش شد که بزرگترین دستاورد درمان مالاریا را به مخاطره کشاند.

       بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک که سبب عفونت‌های شایعی مانند عفونت‌های دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونت‌های خون می‌شوند، وجود دارند.

       تشخیص عوامل ویروسی از باکتریایی که به کمک فناوری‌های جدید در حال توسعه است، اولین قدم برای کاهش باکتری‌های مقاوم به داروست.
Fox News

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: