به گزارش شفا آنلاین،تحقیقات دانشمندان با استفاده از تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که شهر پکن سالانه 11 سانتیمتر نشست میکند.
بر اساس گزارش آبزرور، پایتخت چین که همواره برای مهگرفتگی ناشی از دود وحشتناک و طوفانهای گاه و بیگاهش شناخته میشود با یکی از تهدیدات عمده زیست محیطی که در زیر زمین نهفته است مواجه است.
بر اساس یک مطالعه جدید با استفاده از تصاویر ماهوارهای که بخشهایی از پکن به خصوص بخشهای کسب و کار و منطقه مرکزی آن سالانه 11 سانتیمتر فرو مینشیند.
دانشمندان پمپاژ بیش از حد آبهای زیرزمینی در زیر شهر را دلیل اصلی نشست پکن دانستهاند.
طبق این گزارش، پکن در یک فلات خشک قرار گرفته که آبهای زیرزمینی برای بیش از هزاران سال در آن جمع شده است.
کارشناسان میگویند به دلیل حفر زیاد چاه و کاهش ذخیره آب زیرزمینی، خاک زیر شهر مانند یک اسفنخ خشک شده، به هم فشرده میشود.
محققان دریافتند که کل شهر پکن در حال نشست است اما اثر آن به ویژه در شهر چائویانگ دیده میشود که از دهه 1990 با افزوده شدن جادههای حلقهای، آسمانخراشها و سایر زیرساختها رشد کرده است.
دانشمندان بر این باورند که در پکن و مناطق اطراف آن، هزاران چاه آب حفر شده و بیشتر آنها برای محوطهسازی و کشاورزی استفاده میشوند.
اگرچه پکن حق نظارتی بر حفر چاه را دارد، اما به گفته حافظان محیط زیست، در اعمال این قانون متناقض رفتار میکند.
محققان هشدار دادهاند اگر این نشست ادامه پیدا کند، جمعیت 20 میلیون نفری پکن با خطر بزرگ ایمنی روبهرو خواهند شد و عملیات قطار شهری در پکن به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
مقامات پکن در حال انجام تلاشهایی برای کاهش این مساله هستند و در سال 2015 چین این پروژه بزرگ مهندسی را با هدف کاهش بحران آب در پکن راهاندازی کرد.
این کشور ساخت یک شبکه 65 میلیارد دلاری 2400 کیلومتری از تونلها و کانالها را به پایان رسانده است که برای انتقال 44.8 میلیارد متر مکعب آب به پایتخت طراحی شدهاند.
حتی پیش از شروع این پروژه نیز پکن پمپاژ آب زیرزمینی را کاهش داده بود.
در ژانویه 2015، شهر چائویانگ طرح حذف بیش از 360 حلقه چاه را ارائه کرد که مصرف آب زیرزمینی را 10 میلیون متر مکعب کاهش میدهد.