به گفته محققان، این گونه رژیم غذایی سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب غیراشباع، و میکرومغذی های نظیر منیزیم بوده و دارای مقادیر کم چربی اشباع شده است.
آمبیکا ساتیجا، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این مطالعه نشان می دهد حتی تغییرات جزئی در رژیم غذایی در مسیر پیروی از رژیم غذایی سالم گیاهی می تواند نقش قابل توجهی در پیشگیری از دیابت نوع۲ داشته باشد.»
پیروی از رژیم غذایی گیاهی با مقادیر کم مواد خوراکی حیوانی نیز با کاهش ۲۰ درصدی این ریسک همراه است.
محققان با انجام یک نظرسنجی ۲۰ ساله از بیش از ۲۰۰ هزار زن و مرد متخصص سلامت و پرسیدن از آنها در مورد رژیم غذایی، سبک زندگی، سابقه بیماری، و تشخیص بیماری های جدید مطالعه خود را انجام دادند و به نتایج فوق دست یافتند.