کد خبر: ۱۱۲۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 16
شفا آنلاین>سلامت>قائم مقام وزير بهداشت گفت: تعدادي از پزشكان استثنايي ما دريافتي هاي بالاي صد ميليون دارند كه اين دريافتي از شير مادر حلال تر است.
به گزارش شفا آنلاین، ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در نشست سخنگو که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به قانونی بودن تمام دریافتی‌های پزشکان متخصص و فوق تخصص بیان کرد: برخوردی که دیوان محاسبات با این پرداختی‌ها داشته به حق بوده و دادستان این دیوان فنی‌ترین نظارت را اعمال کرده است به گفته دادستان پرداخت‌ها کاملا قانونی است و رسیدگی به متعارف بودن یا نبودن آن باید از راه قانون صورت گیرد.

حریرچی ادامه داد: تا سال 84 از سوی بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی به پزشکان فقط حقوق تعلق می‌گرفت اما زمانی که قانون بیمه همگانی و خود‌گردانی بیمارستان‌ها تصویب شد و آیین‌نامه استخدامی اعضای هیئت علمی و کارکنان تغییر کرد، در برنامه‌های متعدد نظام جمهوری اسلامی اعم از وزارت بهداشت و دستگاه‌های نظارتی، نظام پرداخت کارانه‌ اجرا شد وزارت بهداشت نیز در این 21 سال این روند را ادامه داد.

قائم مقام وزیر بهداشت اظهار داشت: فیشی که مربوط به یکی از شهرهای ما در روز 21 و 26 همین ماه از سیستم آذرخش پرینت گرفته شده است، پرداختی پزشکی در یکی از مناطق محروم را نشان می‌دهد متخصص زنان و زایمان به صورت شبانه‌روز تمام امور مربوط به این حوزه را به صورت انفرادی در یکی از مناطق محروم که از تهران 2 هزار کیلومتر فاصله دارد و با بیش از 100 هزار نفر جمعیت نقطه صفر مرزی محسوب می‌شود به مدت چندین ماه انجام داده است از نظر من دریافت بیش از 100 میلیون کارانه برای این متخصص از شیر مادر حلال‌تر است.

حریرچی با بیان اینکه اکنون به ازای هر هزار نفر جمعیت یک و نیم تخت داریم افزود:  با این وجود از لحاظ پزشک متخصص دچار کمبود هستیم از طرف مطلوب این میزان به ازای هر هزار نفر سه و نیم تخت است.

وی اظهار داشت: یک متخصص در سیستم دولتی 77.5 درصد خدمات درمانی مردم را انجام می‌دهد که 12.5 درصد آن توسط دیگر ارگان‌ها و مابقی آن  توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

این متخصصین در بخش دولتی یک و هفت دهم FTE فعالیت می‌کنند که در برخی موارد این میزان به دو نیم تا سه FTE می‌رسد بنده به نمایندگی از وزیر بهداشت دست این افراد را می‌بوسم چرا که همین افراد کشور ما را با سایر کشورهای منطقه که 40 درصد موارد سرطان در آن‌ها بدون هیچ درمانی به مرگ ختم می‌شود، متمایز کرده‌اند به عبارتی می‌توان گفت: ما هیچ بیمار سرطانی را بدون درمان رها نمی‌کنیم.

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد: حقوق پزشک متخصص دو میلیون 150 هزار تومان الی 2 میلیون 450 هزار تومان است چند نفر حاضرند با 2 یا 3 برابر این حقوق به مناطق محروم خدمت کنند؟ 

حریرچی با اشاره به وضعیت درمانی در گذشته گفت: در نیمه دوم  60 و در نیمه اول دهه 70 اشکال تخت بیمارستان دولتی 51 درصد بوده است به این معنی که نصف تخت‌ها خالی بود و لیست انتظار 6 ماهه یا یک ساله داشتیم اما اکنون اشکال تخت بیمارستان دولتی به 85 درصد و در برخی مواقع به بیش از 100 درصد می‌رسد این افزایش کارایی و کاهش اعزام بیمار به خارج موجب حفاظت مالی از مردم شده است چرا که فقط 3 درصد مردم استطاعت مراجعه به بیمارستان خصوصی را دارند.

وی در خصوص تفاوت میان حقوق و کارانه گفت: حقوق در وزارت بهداشت تعریفی مشابه حقوق اعضای علمی در وزارت علوم دارد اما کارانه وزارت بهداشت که با تعرفه دولتی پرداخت می‌شود حداقل تعرفه‌ای است که می‌توان تصویب کرد؛ به طور مثال در گذشته هزینه یک جراحی آپاندیس 38 هزار تومان بوده اما با اصلاحات کنونی به 109 هزار تومان رسیده است البته به این تعرفه‌های دولتی 20 درصد مالیات تعلق می‌گیرد.

سقف 80 میلیونی کارانه در بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی 
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به پرینت منتشر شده از پرداختی 700 میلیونی به یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: این 700 میلیون تومان درآمد جزء فنی و حرفه‌ای کل سیستم از محل پرتو درمانی بوده است به این معنا که پزشک از بیمار و بیمه بابت جزء فنی و حرفه‌ای 700 میلیون تومان دریافت کرده است.

این پزشک در تخصصی‌ترین بیمارستان کشور مشغول است و از فروردین ماه تا تیر ماه به ترتیب 50 میلیون و 900 هزار تومان، 65 میلیون و 200 هزار تومان، 41 میلیون تومان و 31 میلیون تومان دریافت کرده است.

وی افزود: قریب به اتفاق دانشگاه‌های علوم پزشکی برای کارانه، سقف 80 میلیون تومانی قبل از کسب مالیات را در نظر گرفته است همچنین اگر حقوق پزشکی بیش از 8 ملیون تومان باشد 20 درصد مالیات دولتی به آن تعلق می‌گیرد.

حریرچی در واکنش به فضای ایجاد شده در رسانه‌های خبری عنوان کرد: اکنون بخش پرداختی مدیران مطرح شده است و علت به میان آوردن فیش دریافتی پزشکان مشخص نیست.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: