به گزارش شفا آنلاین،اکبر خزایى در خصوص تغذیه ماه مبارک رمضان و نوع فعالیتهاى ورزشى اظهار داشت: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ورزشکاران و روزه داران به دنبال بهترین راهکارها هستند که اغلب دچار اشتباهات فاحشى میشوند، از جمله بسیاری از روزهداران را میبینیم که از کله پاچه، زولبیا و بامیه و غذاهاى سرخ شده و پر چرب استفاده میکنند که استفاده از مواد مورد اشاره به نظر بنده بدترین نوع ممکن براى ماه رمضان است یا برخی از ورزشکاران پس از افطار با معده پر و نوشیدن آب فراوان و با مشکلات گوارشى شروع به ورزش میکنند که بسیار غیر اصولى است.
خزایی عنوان کرد: با تحقیقات و پژوهشهایى که انجام دادیم مناسبترین راهکارها به این صورت است که وعده غذایى سحر شامل یک کربوهیدرات مرکب مانند برنج، نان، ماکارانى یا سیب زمینى جهت قرار دادن یک انرژى یکنواخت و پایدار در طول روز و مصرف مقادیر کافى از پروتئینها مانند انواع گوشت یا سفیده تخم مرغ که در تهیه این مواد از حداقل روغنها استفاده شود و در کنار آنها مقدارى زیتون، سالاد و ماست کم چرب و مصرف مقادیرى آب و هندوانه گزینههاى مناسبى براى وعده سحر است.
این پژوهشگر علوم ورزشى ادامه داد: حال یک ساعت قبل از افطار بهترین زمان براى انجام تمرینات ورزشى با شدت پایین و آستانه هوازى براى افرادیکه دچار افزایش وزن هستند است که پس از تمرین اذان و هنگام صرف افطار است. همچنین براى وعده افطار این افراد پیشنهاد ما مصرف یک پیاله حلیم بدون روغن ، یک قاشق عسل ،دو تکه نان جو و مقدارى پنیر، سبزى و گردو است و پس از گذشت 3 ساعت از افطار هم یک یا دو بشقاب برنج کته ایرانى بدون روغن (حتى نیم دانه را به برنج خارجى ترجیح دهید)، همچنین مقدارى گوشت غیر سرخ شده و ماست و سالاد مصرف شود.
این مربی بینالمللی و داور ایرانی فدراسیون جهانی IFBB تصریح کرد: دقت شود از افطار تا سحر مصرف کافى از میوه، سبزیجات و مایعات امرى ضرورى است که باید به آن توجه خاص داشته باشید. همچنین افراد لاغر و کم بنیه هم بهتر است ابتدا با یک وعده غذایى سبک و مفید در افطار مانند یک پیاله حلیم بدون روغن مقدارى عسل و سه عدد سفیده تخم مرغ و یک لیوان چایى افطار کنند و پس از گذشت یک ساعت و نیم از این وعده تمرینات خود را شروع کنند.