وی افزود: ضمن افزایش کنترل و بازرسیها، تمرکز کنترلهای ما نیز روی شیرینی فروشیها و قنادیها و همچنین غذاهای سنتی مثل حلیم پزی، آشپزیها، طباخیها و نانواییها خواهد بود. با استفاده از دستگاه سنجش پرتابل مداخلهای در محیط نیز نمونهبرداریها از مواد غذایی که مردم بیشتر مصرف میکنند در محل انجام میشود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت استفاده چندباره از روغن به ویژه برای زولبیا و بامیه و همچنین افزایش مصرف نمک را یکی از نگرانیهای وزارت بهداشت در این ماه عنوان کرد و ادامه داد: امیدواریم امسال بتوانیم با سنجش در محل اقدامات مداخلهای لازم را در این مورد انجام دهیم. تیم بازرسی بعضی از دانشگاهها نیز به دستگاههای سنجش در محل مجهز میشوند که بتوانند درصد نمک را در مواد غذایی کنترل کنند و آموزشهای لازم به مراکز را ارائه دهند.
فرهادی همچنین به مردم توصیه کرد از ظروف یک بار مصرفی که برای مواد سرد و ولرم مناسب است، استفاده کنند و شیر و چای و غذای داغ در آنها نریزند. همچنین اگر میخواهند غذای داغ سرو کنند از ظروف آلومینیومی و پلی اتیلنی مقاوم به حرارت و همچنین ظروف برپایه نشاسته یا گیاهی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه مصرف ظروف یکبار مصرف در این ماه افزایش پیدا میکند، ما به مکانهایی که نذری میدهند یا مراسم افطار دارند اعلام میکنیم که از چه ظروفی میتوانند استفاده کنند. سیاست کلی ما این است که مصرف این ظروف را کاهش دهیم. اما اگر مردم مجبور به استفاده از آن هستند، میتوانند از نوع مناسب آن استفاده کنند. همه این ظروف نیز باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت داشته باشند.