کد خبر: ۱۱۰۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 02
شفا آنلاین>سلامت>یک فوق‌ تخصص بیماری‌های قلب و عروق، از زندگی ماشینی و فقر تحرکی ناشی از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در فراوانی مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های قلبی - عروقی یاد کرد.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر مرتضی صافی گلپایگانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع خبرنگاران در سمنان اظهار کرد: بیماری‌های قلب و عروق یکی از شایع‌ترین عوامل مرگ و میر در ایران است.

وی با اشاره به تاثیر زندگی ماشینی بر سلامت، تصریح کرد: متاسفانه با ورود فرهنگ زندگی ماشینی به ایران بسیاری از عوارض زندگی ماشینی گریبانگیر مردم شد. کم‌تحرکی به‌عنوان یکی از عوارض زندگی ماشینی، موثر در ابتلا به بیماری‌های قلبی است. وجود استرس بالای روحی یکی دیگر از عوارض ناشی از زندگی ماشینی و از عوامل موثر در فراوانی بیماری‌های قلب و عروق است.

استرس و کار چند شیفتی و رابطه آن با بیماری‌های قلبی

وی خاطرنشان کرد: کار کردن در چند شیفت کاری، عدم استراحت کافی، بی‌تحرکی، مشکلات اقتصادی و...از مواردی است که به این استرس بالا در جامعه ایرانی دامن می‌زند.

صافی با اشاره به اینکه سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران پایین‌تر از کشورهای توسعه یافته است، اضافه کرد: مصرف دخانیات، کم‌تحرکی و عدم ورزش، عدم برنامه غذایی مناسب و... از عوامل موثر در این مهم هستند.

وی با اشاره به اینکه سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در کشورهای توسعه یافته بالاتر از 50 سال است، خاطرنشان کرد: متاسفانه متوسط ابتلا به این بیماری‌ها در ایران زیر 50 و حتی 40 سال است و موارد زیاد سکته قلبی زیر 40 سال نیز مشاهده شده است.

صافی در پاسخ به پرسش خبرنگار در خصوص وجود علائم هشداردهنده بروز این بیماری‌ها و راه‌های پیشگیری از ابتلای آن اظهار کرد: انجام آزمایش‌های مختلف بعد از سن 50 سالگی که احتمال بروز این بیماری در آن بیشتر است، کنترل مداوم فشار خون، ترک مواد دخانی و توجه ویژه‌ افرادی که این بیماری در خانواده آنها وجود دارد و... می‌تواند به پیشگیری از ابتلای به بیماری‌های قلبی - عروقی کمک کند.

انجام منظم آزمایش خون از سنین 30 سال به بالا

وی بر انجام منظم آزمایش خون از سنین 30 سال به بالا تاکید کرد و افزود: این آزمایش‌ها می‌تواند به پیشگیری از ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی - عروقی کمک شایانی کند.

رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم توجه به مصرف مواد غذایی سالم تاکید کرد و گفت: چنانچه فردی دچار چربی بالا است، ابتدا باید با پرهیز از مصرف غذاهای ناسالم و همچنین انجام فعالیت بیشتر، میزان آن را کاهش دهد تا به شرایط طبیعی برسد.

وی ادامه داد: اگر این روش‌ها کارساز نشوند، در گام بعدی باید از داروهای ضد چربی یا داروهای دیگری که پزشک متخصص تجویز می‌کند، استفاده شود.

وی با تجلیل از جایگاه پزشکی در ایران و وجود جراحان متعدد قلب در کشورمان، افزود: ایران از این نظر در سطح بین‌المللی از وزن و جایگاه بسیار مناسبی برخوردار است. ایران در هیچ‌کدام از بیماری‌ها نیازمند اعزام بیمار به خارج از کشور نیست. تقریبا همه بیماری‌ها در داخل امکان درمان دارند و برای جراحی در هیچ‌کدام از بیماری‌ها نیازی به اعزام به خارج از کشور احساس نمی‌شود و 100درصد جراحی‌های مرسوم در مراکز درمانی و جراحی داخل کشور امکان‌پذیر است.

صافی، با اذعان به اینکه از نظر جراحی قلبی نیز هیچ مشکلی در کشور نیست، خاطرنشان کرد: از نظر ظرفیت‌های آموزشی نیز ایران از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است؛ به‌طوری که همه ظرفیت‌های آموزشی موجود در کشور 100درصد پر نمی‌شود.

این فوق‌تخصص بیماری‌های قلب و عروق، در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار در خصوص خوددرمانی‌ها در ایران و استفاده از برخی گیاهان دارویی و روش‌های سنتی، گفت: ما مخالف استفاده از گیاهان دارویی نیستیم، اما نمی‌توان در روند درمان، داروهای شیمیایی را قطع و به جای آنها از گیاهان دارویی یا روش‌های سنتی استفاده کرد.

وی تصریح کرد: جهت جلوگیری از بیماری‌های غیرواگیر، مهم تغییر کیفیت زندگی است؛ لذا می‌توان با افزایش سطح تحرک و ورزش، عدم استفاده زیاد از چربی‌ها و قندها، فعالیت فیزیکی منظم و... ضریب ابتلا به این بیماری را به شدت کاهش داد.

صافی بر لزوم استفاده درست از مواد غذایی تاکید کرد و گفت: این به معنای آن نیست که از مواد قندی و چربی استفاده نکنیم، بلکه لازم است که از نوع مناسب و خوب آنها استفاده کرد؛ به طور مثال در بین روغن‌ها می‌توان از روغن‌های مفیدی نظیر روغن زیتون و البته با رعایت میزان مصرف، استفاده کرد.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: