به گزارش شفا آنلاین،دکتر داریوش افشاری به مناسبت روز جهانی "ام اس"با اشاره به ناشناخته ماندن علت بیماری "ام اس" اظهار کرد: این بیماری نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن بنا به دلایلی به بخشهای ماده سفید مغز حمله میکند و به دنبال این حمله نقاط سفید مغز و نخاع دچار آسیب میشوند.
وی اظهار کرد: در پی این حملات فرد دچار عوارضی از جمله اختلال در حرکت و ناتوانی عصبی میشود و این ناتوانی حرکتی هم میتواند زمینهساز مشکلات دیگری از جمله ناراحتیهای گوارشی یا زخم بستر در این بیماران شود.
افشاری با اشاره به بالا بودن موارد ابتلاء به ام اس در زنان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که تغییرات هورمونی در این زمینه موثر باشند.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص عوامل مستعدکننده ابتلا به ام اس، گفت: نمیتوان عامل قطعی را در این زمینه نام برد، اما محیطهای جغرافیایی تا حد زیادی در این زمینه موثر است.
وی تصریح کرد: با بررسیهای صورت گرفته مشخص شده که بیماری ام اس در نقاط سردسیر شیوع بیشتری دارد و هر چه به خط استوا و مناطق گرمسیری نزدیک میشویم، از آمار این بیماری کاسته میشود.
افشاری افزود: از ریسک فاکتورهای دیگری از جمله استرس، سیگار، چربی، فشار خون، کمبود کلسیم و ویتامین D نیز در زمره عوامل مستعد کننده ابتلا به این بیماری نام برده میشود.
این متخصص مغز و اعصاب در خصوص نقش استرس در این بیماری گفت: اینکه استرس در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد قطعی نشده است، اما آنچه که مشاهده کردهام این است که بیمارانی که با بیماری ام اس خود کنار آمده و آن را پذیرفتهاند، احتمال عود حملات اماس در آنها کمتر است.
وی تصریح کرد: بیمارانی نیز که مرتب استرس بیماری را دارند و آن را نپذیرفتهاند با عود مکرر حملات مواجه هستند.
افشاری با بیان اینکه میزان حملات ام اس در افراد مختلف متفاوت است، گفت: علت این امر هنوز مشخص نیست، اما بنا به تجربهای که از بیماران داشته ام استرس در بروز حملات موثر است.
وی در پایان اظهار کرد: بیماران باید بدانند که ام اس میهمان ناخوانده آنها است و باید با این میهمان ناخوانده کنار بیایند و زندگی مسالمت آمیزی با آن داشته باشند تا کمتر مورد آسیب آن قرار گیرند.