شفا آنلاین>سلامت>تغذیه>عسل شیره شیرین و سالمی است که میتواند جایگزین قند شود و دارای خواص متعددی است. یکی از قویترین خواص آن، توانایی آن در مقابله با باکتریهاست.
به گزارش
شفا آنلاین،
عسل میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی، کمک به هضم غذا و کاهش وزن شود. حتی
به تسکین علائم سرماخوردگی هم کمک میکند.
۱۷
درصد عسل را آب تشکیل میدهد و مابقی آن شامل دو نوع قند فروکتوز و گلوکز
است که هر دو جذب کننده آب هستند. زمانی که باکتری، قارچ، یا کپک قارچی
وارد بدن میشود، عسل شروع به جذب آب از ماده خارجی وارد شده به بدن میکند
و بدینترتیب عملکرد مهاجم را خنثی میکند.
عسل دارای آب کافی برای زندگی باکتریها یا موارد مشابه نیست، از این رو فاسد نمیشود.
اما
مواد قندی تنها
ماده تشکیل دهنده عسل نیستند که آن را تبدیل به یک ماده
خوراکی فوقالعاده برای مقابله با باکتریها مینماید.
زنبورها
به این مخلوط گلوکز اکسیداز میافزایند که همین ماده موجب اسیدی شدن زیاد
عسل میشود و از اینرو به معنای واقعی رشد باکتریها در آن غیرممکن میشود.
زمانیکه
گلوکز اکسیداز تجزیه میشود، تبدیل به پروکسید هیدروژن میشود که
دیوارههای سلولی باکتریها را نابود میسازد.
همچنین
عسل حاوی پروتئینی موسوم به دیفنسین-۱ است که بخشی از سیستم ایمنی زنبور
در حفاظت از این حشره در مقابل باکتریها، بخصوص باکتریهای بیماریزا است.
در
مجموع، مواد موجود در عسل کابوس باکتریها هستند، ازاین رو مصرف روزانه آن
به حفظ سلامت بدن کمک قابل توجهی میکند.WebMD