به گزارش شفا آنلاین، علی اکبر سیاری - معاون بهداشت وزارت بهداشت که همراه با هیئت ایرانی در شصت و نهمین اجلاس مجمع جهانی بهداشت در ژنو به سر میبرد، در حاشیه جلسه "چاقی در کودکان و نوجوانان" اضافه وزن و چاقی را یکی از مهمترین تهدیدهای جهانی در حوزه سلامت دانست و تاکید کرد که این مشکل باید از سنین کودکی و نوجوانی در افراد اصلاح شود.
سیاری با اشاره به آمار 51 میلیون کودک و نوجوان دارای اضافه وزن و چاقی در جهان گفت: تحقیقات نشان دادند که سه عامل شیوه زندگی، کم تحرکی و استرس، از عوامل اصلی این مشکل هستند که با تدوین برنامه های کاربردی می توان این عوامل را کنترل کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت عنوان کرد: تاکید جهانی برای کنترل افزایش وزن در کودکان و نوجوانان بر نقش دولتهاست که میتوانند تغذیه و تحرک را در دوره تحصیل و به خصوص در دوره دبستان برای دانش آموزان به صورت یک فرهنگ درآورند.
به گزارش وزارت بهداشت، وی در این مورد افزود: یک ساعت فعالیت بدنی در روز و کاهش مصرف غذاهایی که در ترکیب آنها قند و چربی بیش از حد وجود دارد، میتواند تا حد زیادی از چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان جلوگیری کند.
سیاری در پایان به طرحهای مختلف برخی کشورها برای کنترل وزن خاطرنشان کرد: یکی از این راهها افزایش مالیات برای غذاهایی است که قند و چربی بیش از حد متعارف دارند که میتواند رغبت افراد برای خریداری این مواد را کم کند.