کد خبر: ۱۰۷۷۲۲
تاریخ انتشار: ۰۵:۵۹ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016May 11
شفا آنلاین>سلامت>روانشناسی> سازمان غذا و داروی آمریکا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد قرص‌های نوپلازید Nuplazid یا پیماوانسرین pimavanseri- را تائید کرده که نخستین داروی تائید شده برای درمان توهم و هذیان مرتبط با سایکوزی است که در بعضی از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون دیده می‌شود.
به گزارش شفا آنلاین،   توهم و هذیان می‌تواند در 50 درصد بیماران مبتلا به پارکینسون در بعضی از زمان‌های دوره بیماری‌شان بروز کند. بیماران مبتلا به این وضعیت چیزهایی را می‌بینند یا می‌شنوند که واقعیت ندارد (توهم) یا باورهای غلط ذهنی (هذیان) دارند. توهم و هذیانی که با بیماری پارکینسون دیده می‌شود، علایمی جدی هستند و می‌تواند منجر به تفکرات و احساساتی شود که بسیار مختل هستند و بیمار دیگر نمی‌تواند از خود مراقبت درستی هم داشته باشد. با توجه به مخرب بودن این وضعیت، به نظر می‌رسد نوپلازید درمان مهمی برای بیمارانی باشد که دچار این علایم شده‌اند.

       بیماری پارکیسنون یک اختلال نورولوژیکی است که اغلب در افراد بالای 60 سال رخ می‌دهد، زمانی که سلول‌های مغزی تولید کننده ماده‌ای شیمیایی به نام دوپامین، تخریب شده یا می‌میرند. دوپامین به انتقال سیگنال میان نواحی‌ از مغز که در ایجاد حرکات ظریف و هدفمند دخیل هستند، مانند خوردن، نوشتن و اصلاح صورت، کمک می‌کند. علایم اولیه این بیماری، نامحسوس و به تدریج روی می‌دهند. در بعضی بیماران، سرعت پیشرفت بیماری پارکینسون سریع‌تر است.

به موازات پیشرفت بیماری، ترمورهای بیمار که اغلب بیماران مبتلا به پارکینسون را درگیر می‌کند، در فعالیت‌های روزانه‌اش اختلال ایجاد می‌کند. دیگر علایم عبارتند از افسردگی و دیگر تغییرات احساسی، توهم و هذیان، دشواری در بلع، جویدن و صحبت کردن، مشکلات ادراری یا یبوست، مشکلات پوستی و اختلال خواب.

       کارایی نوپلازید در یک کارآزمایی بالینی 6 هفته‌ای روی 199 بیمار آزموده شده است. نوپلازید نسبت به دارونما در کاهش تواتر و/یا شدت توهمات و هذیان‌ها موثرتر بوده، بدون آنکه علایم حرکتی اولیه بیماری پارکینسون را بدتر کند.

       مانند دیگر داروهای آنتی‌سایکوتیک آتیپیک، نوپلازید حاوی هشدارهایی برای پزشکان در خصوص افزایش خطر مرگ مرتبط با این داروها در درمان افراد مسن‌تری است که مبتلا به سایکوز مرتبط با دمانس هم هستند. هیچ دارویی در این کلاس برای درمان بیماران مبتلا به سایکوز مرتبط با دمانس تائید نشده است.

       در کارآزمایی‌های بالینی، شایع‌ترین عوارض جانبی عبارت بودند از تعریق اغلب در مچ پا، ساق‌ها و پا که به دلیل تجمع آب اضافی در بافت است (ادم محیطی)، تهوع، گیجی.

       شرکت داروسازی آکادیا، یک شرکت بیوفارمای متمرکز در تولید و بازاریابی داروهای جدید در زمینه اختلالات دستگاه عصبی مرکزی این دارو را تولید و روانه بازار کرده است.

       نوپلازید، یک آگونیست انتخابی معکوس سروتونین است که به‌طور انتخابی گیرنده‌های 5HT2A را هدف قرار می‌دهد.

       سازمان غذا و داروی آمریکا، نوپلازید را در سال 2014 میلادی برای درمان سایکوز ناشی از پارکینسون تحت قانون ویژه حمایت از داروهای خاص قرار داده بود.سپید

Medica- News Today



غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
0
0
سلام،وقت بخير
باباي من پاركينگسون داره قرص مادوپار مصرف ميكنه مدتيه دچار توهم ديداري شده و هروز داره بدتر هم ميشه آيا قرصي چيزي هست بخوره خوب شه ٧٥سالشه
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: