کد خبر: ۱۰۵۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016April 24
شفا آنلاین>سلامت>وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي از روند كاهشي منحني ابتلا به ايدز در كشور خبر داد و گفت: برنامه هاي آموزشي و پيشگيري اين بيماري تاكنون موثر بوده اند.

 به گزارش شفا آنلاین،علي ربيعي شامگاه شنبه در حاشيه نشست كميته فني حمايت هاي اجتماعي ايدز كه در محل وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: براساس مطالعات وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي خط كنترل اين بيماري رو به افزايش و منحني ابتلا به ايدز كاهشي است و اين امر نشان مي دهد برنامه هاي كنترل در اين زمينه موثر بوده است.
ايدز(AIDS) يا سندرم نقص ايمني اكتسابي(Acquired immune deficiency syndrome)، نوعي بيماري است كه در دستگاه ايمني و توسط ويروس نقص ايمني(HIV) ايجاد مي شود.
وي افزود: يكي ديگر از مطالعات نشان مي دهد در كشورهاي اروپايي و ساير كشورهايي كه جامعه سهلتر به دنبال آموزش و اطلاع رساني صحيح، ايدز را به عنوان يك بيماري پذيرفته و با آن ساده تر برخورد كرده است، اين منحني روند نزولي دارد.
ربيعي ابراز اميدواري كرد با آگاهي سازي و برخورد صحيح با اين بيماري نظير ساير بيماري ها در كشور، روند كاهش در ايران هم رخ دهد و همگان بدانند اين گونه نيست كه مجاورت با اين بيماران خطرناك باشد، زيرا افراد مبتلا بايد در بطن جامعه زندگي كنند و مورد حمايت اجتماعي قرار گيرند تا تعداد مبتلايان به ايدز كاهش بيشتري داشته باشند.
به گفته وي ، موضوع هاي بهداشت و درمان بخشي از فعاليت كميته فني حمايت هاي اجتماعي ايدز به شمار مي رود كه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي با جديت تمام بر روي آن متمركز است و بخش ديگر آن حوزه حمايت اجتماعي است كه برعهده وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي درباره نشست مذكور گفت : مهمترين موضوع مطرح شده در نشست امروز كميته فني حمايت هاي اجتماعي ايدز اين بود كه جامعه بايد اين بيماران را نظير ساير بيماران بپذيرد و به هيچ عنوان بيماران ايدزي دچار طرد اجتماعي نشوند چرا كه با حمايت اجتماعي از افراد مبتلا و خانواده هاي آنها، درمان افراد نيز راحتتر انجام مي شود .
ربيعي ادامه داد: چنانچه افراد مبتلا به بيماري ايدز دچار طرد اجتماعي شوند هم درمان آنها به تاخير مي افتد و هم شيوع اين بيماري سريعتر رخ خواهد داد.
وي تصريح كرد : برهمين اساس سامانه aids.ir طراحي شده است كه درآن اطلاعات افراد به طور محرمانه حفظ مي شود و بيماران از طريق اين سامانه مي توانند از مشاوره رايگان بهره مند شوند و مورد حمايت مددكاري قرار گيرند .
وزير تعاون،كار و رفاه اجتماعي طراحي مددكاري اجتماعي خاص بيماري ايدز را در كنار ساير مددكاري ها،از مصوبات امروز كميته فني حمايت هاي ايدز اعلام كرد و گفت: به اين مددكاران آموزش هاي خاصي نيز داده مي شود .
ربيعي بر تلاش بيشتر و كمك به سازمان زندان ها و آگاه سازي و اقدام براي اينكه افراد و خانواده هاي آنها از اين بيماري به طور كامل قابل كنترل، هراسي نداشته باشند، تاكيد كرد .
وي اضافه كرد: نوع نگاه افراد بايد اين گونه باشد كه اين بيماري قابل پيشگيري است و بتوانند براي درمان مراجعه كنند و هراس ايجاد شده از موضوع بيماري ايدز مي تواند با كمك رسانه ها كنترل شود .
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ادامه داد: در حال حاضر بيش از 100 كودك مورد سوءاستفاده جنسي تحت پوشش هستند و حدود هشت هزار كودك مبتلا به بيماري ايدز نيز با كمك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان بهزيستي كشور در مجموعه افرادي هستند كه حمايت مي شوند .
ربيعي يادآورشد : در نشست امروز كميته فني حمايت هاي اجتماعي ايدز، مقرر شد علاوه برفعاليت هاي درماني و بهداشتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان بهزيستي كشور شيوه اتصال آنها و آموزش در مدارس نيز بررسي شود و با آموزش ها برروي آگاهي افراد متمركز شويم و بايك برنامه ريزي منسجم و حمايت مالي از افرادي كه به دليل فقر گرفتار مي شوند، اقداماتي انجام دهيم .
وي با تاكيد بر آموزش و افزايش آگاهي عمومي در جامعه به دعوت از سمن هاي فعال در اين كميته اشاره كرد و گفت : كميته فني حمايت هاي اجتماعي ايدز كماكان براي دستيابي به نتايجي كه در نشست امروز بحث شد به كار خود ادامه خواهد داد.
به گزارش ايرنا، بيماري ايدز در كشور از راه‌هاي استفاده معتادان تزريقي از سرنگ آلوده، آميزش جنسي و در موارد محدودي، انتقال ويروس از مادر مبتلا به كودك رواج يافته است.
در كشور حدود 30 هزار نفر شامل 88 درصد مرد و 12 درصد زن مبتلا به اين بيماري شناسايي شده اند. تعداد كل بيماران مبتلا به ايدز در كشورمان حدود 85 هزار تا يكصد هزار نفر تخمين زده مي شود.
دلايل ابتلا به ايدز در كشورمان 67.5 درصد از اعتياد تزريقي، 22.4 درصد از روابط جنسي، 1.8 درصد از مادر به كودك، 7.1 درصد نامشخص و 1.2 درصد از خون آلوده اعلام شده است.
برچسب ها: اجتماعي ، وزارت ، تعاون
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: