کد خبر: ۱۰۵۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016April 23
شفا آنلاین>سلامت>معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشكی گفت: نظارت بر مراكز درمانی و بیمارستان ها امسال به یك موسسه غیر دولتی واگذار می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین،محمدآقاجانی  افزود: نظارت بر بیمارستان ها و مراكز درمانی تاكنون در وزارت بهداشت انجام می‌شد اما برای نظارت بر این مراكز از نظر نیروی انسانی و روش های نظارتی با محدودیت و مشكلات زیادی مواجه ایم.
وی گفت: برای جبران این مشكل، امسال اقدام بسیار مهمی انجام می‌شود و با برنامه ریزی و طراحی كه از سال گذشته انجام شده است، یك موسسه غیر دولتی برای نظارت بر مراكز درمانی و بیمارستان ها و اعتباربخشی این مراكز تاسیس می‌شود.
وی افزود: تلاش وزارت بهداشت این است كه به كمك بخش غیر دولتی، نظارت ها گسترش یابد و یك سیستم قوی نظارتی برای ارائه خدمات مناسب و مطلوب به مردم و پیشگیری از تخلفات برقرار شود.
معاون وزیر بهداشت درباره روش نظارت بر بیمارستان ها گفت: چارچوب فعالیت این موسسه غیر دولتی تدوین شده است و جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد اما ساز و كار نظارتی این موسسه، روش ها و محدودیت های معمول وزارت بهداشت را نخواهد داشت.
وی افزود: موسسه جدید نظارت و اعتباربخشی بیمارستان ها برای جذب نیرو و ماموران نظارتی خود نیز از روش های غیر دولتی استفاده می‌كند و یك سازمان مستقل از وزارت بهداشت به شمار می آید.
آقاجانی گفت:‌ نبود یك موسسه قوی و فراگیر برای نظارت بر بیمارستان ها و مراكز درمانی كشور یكی از نقص ها و خلاء‌های مهم در حوزه درمان است كه امسال با تشكیل این موسسه غیر دولتی این نقص بر طرف می‌شود.
تاكنون نظارت بر بیمارستان ها در حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی انجام می شد و با نظارت ماموران این حوزه و ارزیابی شاخص های مختلف از جمله شاخص های فیزیكی و ظاهری بیمارستان،خدمات هتلینگ، شاخص های نیروی انسانی و كیفیت خدمات درمانی و نیز رضایتمندی مردم از خدمات بیمارستانی به هر بیمارستان یك درجه شامل درجه یك ممتاز، درجه یك، درچه دو یا درجه سه داده می‌شود و میزان تعرفه دریافتی هر بیمارستان بر اساس درجه اعتباربخشی آن تعیین می‌شد.
با این وجود چون وزارت بهداشت خود فروشنده خدمت است و به درآمدزایی مراكز تابعه خود اهمیت می‌دهد و با توجه به اینكه بخش مهمی از درآمد مراكز درمانی از محل دریافت سهم بیمه‌ها از سازمان های بیمه‌گر تامین می‌شود، امكان سوگیری به نفع بیمارستان های دولتی در تعیین درجه اعتبار آنها وجود دارد.
در زمان حاضر حدود 850 بیمارستان در كشور وجود دارد كه حدود 580 بیمارستان آن دولتی و در مجموعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: