دکتر بابک شریف کاشانی با اشاره به اینکه نارسایی قلب قابل پیشگیری است میگوید: نارسایی قلبی یکی از بیماریهایی است که به دنبال عوامل زمینهای مختلف به وجود میآید. اضافه وزن، فشارخون بالا و دیابت همگی عواملی هستند که میتوانند منجر به ابتلا به این بیماری شوند از اینرو همواره توصیه میشود که همه افراد جامعه با رعایت اصول سبک زندگی سالم، خود را از ابتلا به این بیماری محافظت کنند.
دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی نارسایی قلبی در ادامه میافزاید: اگر فردی با وجود توصیههای مکرر برای پیشگیری و درمان، باز هم دچار نارسایی قلبی شود، وارد جمعیت خاصی خواهد شد. این جمعیت باید به صورت ویژه و در محدودههای زمانی معین مورد ارزیابی، پیگیری، پایش و درمان قرار گیرند.
رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری با تأکید بر اینکه هریک از مراحل درمان باید با دقت صورت گیرد، میافزاید: در هر مرحلهای از این بیماری میتوان اقدامات درمانی مفیدی انجام داد اما اگر پایشها بدرستی انجام نشود زمان طلایی آن اقدام از دست خواهد رفت و ممکن است بیمار نتواند به طور کامل از اقدامات درمانی بهره ببرد.
وی در ادامه خاطرنشان میکند: نخستین گام در درمان و کنترل عوارض این بیماری استفاده درست و بموقع از داروهای مورد تأییدبرای بیماری نارسایی قلب است. نکته مهم این است که این داروها باید بدرستی و با دوز کافی استفاده شود. معمولاً داروهای این بیماری با حداکثر دوز قابل تحمل تجویز میشود. چراکه با وجود امکان بروز برخی از عوارض برای بیمار، باز هم او شانس داشتن طول عمر بیشتر و کیفیت زندگی بالاتری را تجربه خواهد کرد.
دکتر شریف کاشانی با تأکید بر الزام درمان بیماریهای زمینهای خاطرنشان
میکند: در بسیاری از مبتلایان با درمان بیماری زمینهای، نارسایی قلبی
کنترل و حتی بهبود مییابد.
دبیر علمی کنگره بینالمللی نارسایی قلب تصریح میکند: اگر بیماری به
درمانهای دارویی پاسخ مناسب نداد، استفاده از وسایل غیردارویی مثل باتری،
آی سیدی و پمپهای کمک قلبی تجویز میشود. این وسایل برای کمک به بیماران
مبتلا به نارسایی شدید قلبی بسیار مؤثر است. خوشبختانه با اجرایی شدن طرح
تحول سلامت دسترسی به این وسایل بسیار آسانتر از قبل شده است و بیماران
مانند گذشته دغدغه هزینه و دستیابی به این وسایل را ندارند.
وی در خاتمه عنوان میکند: اگر با وجود همه این موارد بیماری همچنان
غیرقابل کنترل بود، استفاده از روشهای طولانی مدت کمک قلبی یا پیوند قلب
توصیه میشود. در حال حاضر در تهران 4 مرکز پیوند قلب وجود دارد که اعمال
پیوند قلب در آنها با ضریب موفقیت نسبتاً بالایی انجام میگیرد.ایران