کد خبر: ۱۰۳۵۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - 2016April 05
شفا آنلاین>اجتماعی>رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: میانگین كنونی سواد سلامت در ایران افزون بر 68 درصد است.
به گزارش شفا آنلاین،دكتر علی منتظری روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی سواد سلامت در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: سواد سلامت مجموعه اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان است كه افراد یك جامعه برای ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماریها دارا هستند.
وی ادامه داد: این در حالی است سواد سلامت كه 42 درصد از جمعیت ایران ناكافی است.
رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: میانگین سواد سلامت در ایران طی سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارد.
وی افزود: بررسیها نشان می دهد سواد سلامت زنان ایرانی بیشتر از مردان است و در گروههای سنی بالاتر از 55 سال نیز درصد سواد سلامت ناكافی بیشتر است.
منتظری ادامه داد: افراد بیكار در بین گروههای شغلی دارای سواد ناكافی بیشتری هستند، سواد سلامت ناكافی در گروههای آسیب پذیر و كم درآمد نیز بیشتر است.
وی سطح دسترسی مردم به مقالات، توانایی تجزیه و آنالیز اطلاعات در حوزه سلامت، توانایی در خواندن كتاب، بروشور و دفترچه های تبلیغاتی را از محورهای سواد سلامت عنوان كرد.
رئیس پژوهشكده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: بررسیها نشان می دهد برنامه های صدا و سیما یكی از منابع مهم در ارتقا سطح سواد سلامت جامعه به شمار می رود.
وی افزود: همایشی كه اكنون در حال برگزاری آن به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی مشهد هستیم نخستین همایش ملی سواد سلامت در كشور است.
دبیر همایش علمی سواد سلامت نیز گفت: تحقیقات انجام شده در ایران نشان می دهد پایین بودن سطح سواد سلامت با افزایش آسیبهای فیزیولوژیكی و عوارض ناشی از بیماریها و مرگ و میر همراه است.
دكتر نوشین پیمان افزود: توجه به نقش سواد سلامت در جامعه به منظور اطلاع از وضعیت سلامت مردم یك اولویت ملی است و از سوی دیگر دسترسی مردم به سطح سلامت مستلزم برنامه ریزی دقیق در این زمینه است.
وی توجه به سواد سلامت را یكی از محورهای طرح تحول نظام سلامت ذكر و بیان كرد: توجه به سواد سلامت مردم نقش مهمی در توانمندسازی با محور خودمراقبتی، پیشگیری از بیماریها و ارتقا سطح سلامت جامعه دارد.
دبیر علمی همایش سلامت ملی سلامت در ادامه با اشاره به فرآیند برگزاری این همایش برای نخستین بار در كشور گفت: از بین 478 مقاله رسیده به دبیرخانه همایش 181 مقاله انتخاب شده است.
وی افزود: در طول سه روز برگزاری همایش 31 مقاله به صورت سخنرانی و 150 مقاله در قالب پوستر با محورهای مختلف سواد سلامتی ارائه می شود.
پیمان ادامه داد: در طول روزهای برگزاری همایش در پایان هر روز یك مقاله برتر و یك پوستر برتر انتخاب می شود.
همچنین همزمان با نخستین روز از همایش ملی سواد سلامت مراسم تقدیر از بانوان با عملكرد برتر، در دانشگاه علوم پزشكی مشهد همزمان با هفته زن برگزار شد.
در این مراسم 47 نفر از زنان با برترین عملكرد در بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشكی مشهد مورد تقدیر قرار گرفتند.
همایش ملی سواد سلامت با حضور افزون بر 300 نفر از مدیران و كارشناسان گروههای مختلف آموزشی وزارت بهداشت و درمان از سراسر كشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی مشهد تا 19 فروردین جاری ادامه دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: