شفا آنلاین>تغذیه>دستهبندی میوهها در علم تغذیه بر اساس طعم میوهها نیست بلکه با توجه به یک سری از معیارهای شیمیایی صورت میگیرد.
به گزارش شفا آنلاین،پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه با
اشاره به دستهبندی میوهها از نظر علم تغذیه، گفت: میوهها بر اساس
طعمشان دستهبندی نمیشوند بلکه این دستهبندیها بر اساس یک سری معیارهای
شیمیایی در میوهها صورت میگیرد.
وی ادامه داد:
از نظر علم تغذیه میوهها به سه دسته تقسیم میشوند، اولین دسته مربوط به
میوههایی است که دارای شاخص قندی بالا هستند مانند انگور، انجیر، انبه،
خربزه، طالبی، آلبالو و موز که دارای میزان قند بالایی نسبت به دیگر
میوهها هستند.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود:
دسته دوم مربوط به میوههایی مانند خانواده توتها (توت سفید، شاه توت، توت
سیاه، توت فرنگی) و گیلاس، میشود که از نظر میزان قد دارای شاخص قند
پایینی هستند و دسته سوم با شاخص قندی متوسطی هستند مثل سیب، پرتقال، هلو،
گلابی و سایر میوهها که باید توجه داشت در این تقسیمبندی شاخصها قندی
طعم شیرین میوهها مدنظر نیست.
دکتر فرحبخش در
قسمت پایانی خاطرنشان کرد: این دستهبندی و شاخصهای قندی میوهها برای
افراد معمولی (برای چاقی و لاغری آنچنان تأثیر واضحی ندارد) چندان مورد
اهمیت نیستند بلکه اهمیت این شاخصها بیشتر برای افراد مبتلا به دیابت
(غیرقابل کنترل) مطرح است و این افراد باید تا زمانی که دیابتشان تحت کنترل
قرار نگرفته از مصرف میوههایی با شاخص قندی بالا خودداری کنند و پس از
اینکه دیابتشان کنترل شد، میتوانند از همه میوهها استفاده کنند.