کد خبر: ۱۰۲۰۹۲
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - 2016March 23
شفا آنلاین>اجتماعی>روزهاي تعطيل عيد فرصت خوبي است براي اينكه بچه‌ها يك برنامه منظم و مفرح داشته باشند. بالاخره روزهاي تعطيل عيد از راه مي‌رسند؛ روزهايي كه بچه‌ها از همه بيشتر عاشق‌شان هستند.
به گزارش شفا آنلاین،روزهاي تعطيل عيد فرصت خوبي است براي اينكه بچه‌ها يك برنامه منظم و مفرح داشته باشند. بالاخره روزهاي تعطيل عيد از راه مي‌رسند؛ روزهايي كه بچه‌ها از همه بيشتر عاشق‌شان هستند. در دنياي بچه‌ها هيچ‌چيز لذت‌بخش‌تر از اين نيست كه از صبح تا شب تعطيل باشند؛ نه به مدرسه مي‌روند، نه مهدكودك و تمام روز را خوش مي‌گذرانند. تازه در ايام عيد كلي خوراكي خوشمزه، مهماني و ديدوبازديد، بازي و شيطنت با بچه‌هاي ديگر فاميل و كارتو‌ن‌ها و سريال‌هاي قشنگ و شاد هم هست كه لذت بچه‌ها را كامل مي‌كند؛ خلاصه 2هفته فقط خوشي و تفريح و تعطيلي.

ولي اين تعطيلات طولاني پشت‌سر هم يك عيب كوچولو هم دارد و آن اين‌كه برنامه زندگي بچه‌ها در اين ايام به كلی به‌هم مي‌ريزد و همين باعث مي‌شود كه آنها نتوانند بهترين استفاده و بيشترين لذت را از اين ايام ببرند. براي اينكه بتوانيد ايام عيد را به روزهايي بهتر و لذت‌بخش‌تر تبديل كنيد، بايد چندكار ساده كوچك انجام دهيد.

ببخشيد، الان شبه يا روز؟!

يكي از عادت‌هاي نه چندان خوب روزهاي تعطيل همه ما اين است كه شب‌ها را تا ديروقت بيدار مي‌مانيم و صبح‌ها تا ظهر خواب هستيم! طبيعي است كه بچه‌ها هم تحت‌تاثير اين بي‌نظمي، خواب و بيداري‌شان به هم مي‌ريزد. نتيجه اين موضوع آن است كه بچه‌ها تقريبا موقعي از خواب بيدار مي‌شوند كه ديگر وقت صبحانه نيست و كمي بيشتر به زمان ناهار نمانده. به‌همين دليل وعده صبحانه از غذاي بچه‌ها حذف مي‌شود و آنها شروع به خوردن هله‌هوله مي‌كنند. 

بی‌انضباطی ممنوع!

نتيجه بد ديگر اين عادت، كسالت و بي‌حوصلگي بچه‌ها و بداخلاقي آنهاست. چه شب‌ها كه ديروقت از مهماني و ديدوبازديد برمي‌گرديد و چه صبح‌ها كه تقريبا نزديك ظهر آنها را از خواب بيدار مي‌كنيد. 

اين عادت دير خوابيدن و دير بيدار شدن يك دردسر ديگر هم به‌دنبال دارد و آن اين است كه با رسيدن به پايان تعطيلات و نزديك شدن زمان مدرسه يا مهد‌كودك، شما به سختي مي‌توانيد فرزندتان را به همان نظم اوليه برگردانيد و او را وادار كنيد تا شب‌ها به موقع بخوابد و صبح‌ها زود از خواب بيدار شود. 

بنابراين همه زحمتي كه براي منظم كردن برنامه فرزندتان و عادت دادن او به زمان مناسب خواب و بيداري كشيده بوديد، هدر می رود.

 فرمول تنظیم ساعت خواب در تعطیلات!

براي اينكه دچار دردسرهای به‌هم خوردن برنامه خواب فرزندتان نشويد، بد نيست چند نكته را رعايت كنيد:

• شام فرزندتان را در ساعت هميشگي و معين به او دهيد. 

• به فرزندتان اجازه دهيد شب‌ها فقط يكي، دو ساعت بيش از حد معمول بيدار بماند.

• زماني كه احساس مي‌كنيد، كودك‌تان خسته و بهانه‌گير شده سعي كنيد، محيط آرامي را برايش فراهم كنيد تا بتواند بخوابد.

• در ديدوبازديدها و منزل اقوام هم از آنها بخواهيد تا جاي ساكتي را به خواب و استراحت بچه‌ها اختصاص دهند.

• صبح‌ها نيز كاري كنيد كه بچه‌ها فقط يكي، دو ساعت بيشتر از حد معمول بخوابند.

• در چند روز پاياني تعطيلات سعي كنيد، برنامه خواب و بيداري كودك‌تان را كم‌كم به ساعت معمول نزديك كنيد. مثلا هر شب او را 20دقيقه زودتر بخوابانيد.

وقتی بازی کامپیوتری بلای جان‌تان می‌شود

تلويزيون در اين ايام از صبح تا شب پر از برنامه‌هاي شاد و قشنگ است و معمولا هم بچه‌ها دوست دارند همه اين برنامه‌ها را دنبال كنند. نشستن طولاني‌مدت بچه‌ها پاي تلويزيون، اتفاقي است كه اصلا خوب نيست در ايام عيد بيفتد، چون باعث كسالت بچه‌ها مي‌شود و آنها را از بازي‌ و جنب‌وجوش بازمي‌دارد. بازي‌هاي كامپيوتري هم دقيقا همين اثر را دارند و حتي تاثير بازي‌هاي كامپيوتري در درازمدت از تلويزيون هم بدتر است. چون کودک غالبا زمان زیادی از طول روز با آنها سرگرم می‌شود بدون آنکه تحرکی داشته باشد. آن هم در شرایطی که برنامه غذایی و خوابش به هم ریخته و مدام در حال خوردن هله‌هوله است. 

 با تلویزیون دیدن افراطی چه کنیم؟

براي اين‌كه بتوانيد بچه‌ها را در روزهاي تعطيل از چسبيدن به كامپيوتر و تلويزيون منصرف كنيد، بايد جايگزين خوبي براي آنها پيدا كنيد. بنابراين؛

• سعي كنيد، ساعت تماشاي تلويزيون و بازي با كامپيوتر را به 4 يا 5ساعت در روز محدود كنيد.

• ساعت برنامه‌هاي مخصوص كودكان را  بدانيد.

 • كودكان را براي بازي و جنب‌وجوش در هواي بهاري به فضاي آزاد ببريد. 

 ياد پيك شادي به خير! 

دکتر پریناز بنی‌سی، روانشناس می‌گوید: شايد شما والدين عزيز كه الان مشغول خواندن اين صفحه‌ها هستيد، پيك‌شادي را به ياد داشته باشيد. يك دفتر مشق بزرگ از پيش چاپ شده كه براي بچه‌ها بيشتر مايه عذاب بود تا شادي! هدف از دادن پيك شادي به بچه‌ها اين بود كه در ايام عيد درس و مشق را فراموش نكنند. هر چند اين روزها پيك شادي به آن شكل وجود ندارد اما هنوز هم بسياري از معلم‌ها تكاليفي را براي بچه‌ها در ايام عيد مشخص مي‌كنند، چون اين مشكل وجود دارد كه بچه‌ها وقتي دو هفته يا بيشتر از درس و مدرسه فاصله مي‌گيرند، مطالب درسي را فراموش مي‌كنند. 

چه کنیم که درس خواندن را فراموش نکنند؟

مهم اين است كه كاري كنيد تا اين تكاليف باعث دردسر بچه‌ها نشود   بنابراين؛ اجازه ندهيد تا فرزندتان همه تكاليف را يك‌شبه انجام دهد. خيلي از بچه‌ها دوست دارند در روزهاي اول تعطيلات همه تكاليف‌شان را حل كنند تا خيال‌شان راحت شود! در مقابل نبايد بگذاريد همه اين تكاليف به شب آخر تعطيلات موكول شود. هر روز زمان كوتاهي، مثلا نيم‌ساعت را براي رسيدگي به تكاليف بچه‌ها اختصاص دهيد.  به فرزندتان براي حل كردن درست و به‌موقع تمرين‌ها و نوشتن تكاليف جايزه‌هاي كوچكي بدهيد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: