کد خبر: ۱۰۰۵۹۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 09
شفا آنلاین>سلامت>رئیس کل سازمان نظام پزشکی از نبود استراتژی مناسب درگردشگری سلامت انتقاد کرد وگفت: اولین کار حرفه ای در وزارت بهداشت، ایجاد ظرفیت های نوین درکشور بود که موجب شکل گیری نهاد شورای راهبردی گردشگری سلامت شد.

 به گزارش شفا آنلاین، علیرضا زالی درجلسه هم اندیشی با انجمن توسعه خدمات گردشگری سلامت افزود: ساماندهی نشدن به شیوه درست و عدم حاکم بودن وحدت رویه اجرایی و استراتژی مناسب در گردشگری سلامت در گذشته مورد گلایه است.
وی ادامه داد: با شکل گیری این نهاد، تمام افراد و گروه های مختلف دراین زمینه گرد هم آمده و بستر سازی مناسب برای ساماندهی سیستماتیک کردن فرآیند ورود به گردشگری سلامت هموار شد که برون داد آن، شکل گیری انجمن توسعه گردشگری سلامت است.
زالی این انجمن را تکه ای از یک نگاه بزرگ درون شورای راهبردی که اصولا برای ساماندهی است، دانست وافزود: ایجاد فرآیند سیستماتیک، وحدت رویه، همگرایی و هم افزایی در راستای گردشگری سلامت، یکی ازموارد مهم این انجمن خواهد بود و از آن جایی که همکاران ابتدا با نگاهی آسیب شناسانه وارد شدند، حاصل دو سال کار فشرده در وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، وزارت خارجه موجب جمع بندی و شکل گیری پروتکلی ملی در ذیل انجمن توسعه گردشگری شد.
وی با ابراز نگرانی نسبت به شتاب کشورهای همسایه در ورود به گردشگری سلامت، تصریح کرد: هم اکنون در یک اضطرار به سر می بریم چرا که دردیگر کشورها، زیر ساخت ها، تسهیل سازی و فرآیندهای شکل گیری به صورت هدفمند انجام شده است.

** چالش بزرگ نیازهایدرمانی کشور ناشی از کسری بودجه است
وی با تاکید براینکه چالش بزرگ نیازهای درمانی کشور ناشی از کسری بودجه است، گفت: از آن جایی که انقلاب ما از یک پیوست بزرگ فرهنگی بهره جسته و صادرات غیرمکانیکی و از جنس فرهنگی همواره در پیشانی انقلاب اسلامی می درخشد، یکی از کارهایی که برای مراودات فرهنگی، محشور شدن سایر افراد، انتقال مفاهیم و پیام های اصیل انقلاب و ارزشی کشور می تواند موثر باشد، گردشگری سلامت است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با ابرازخرسندی نسبت به اینکه گردشگری سلامت و تشکیل انجمن در شرایطی درحال انجام است که فضای سیاسی کشور آکنده از هیجانات مثبت و نشاط ملی پس از انتخابات است، اظهار داشت: این مهم می تواند زمینه ساز بروز نشاط اجتماعی باشد که بخش زیادی از آن می تواند تصویب فرآیندهای گردشگری را به دنبال داشته باشد.
زالی خاطرنشان کرد: کشوری که از سطح بالاتری از نشاط عمومی برخوردار است، می تواند میزبانی شایسته و با استحقاق برای گردشگری باشد و حضور مردم در انتخابات سیاسی اخیر کشور، نوعی احیا و یا احصای مجدد نشاط عمومی است.
وی با اشاره به اینکه فضای سیاسی جدید حاکم درپسابرجام درعرصه بین المللی برای توسعه روابط و تعاملات فی مابین، فضای مطلوبی است، اظهارکرد: این درحالی است که در دو سال گذشته، شرایط بین الملل از نظر مراورده ای، فضای سخت و انقباضی بود.
به گفته وی، آسیب شناسی گردشگری سلامت کشور در سال های اخیر شکل های متفاوتی داشت که یکی از مهمترین نکات آن، جسته گریخته بودن فرآیند های گردشگری سلامت در داخل کشور و فعالیت گروه ها و نهادهای مختلف دراین زمینه بود.

**ضرورت نگاه غیردولتی برای جبران عقب ماندگی ها
رئیس کل سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: برای جبران این عقب ماندگی علی رغم تمام نکات برجسته موجود در ایران، باید باشتاب بیشتر به این موضوع پرداخته و نگاه غیردولتی را برای نیل به اهدافمان داشته باشیم.
به گفته زالی درتمام کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته، برای مشارکت در هر اقدامی، از نهادهای مردم مدار یا مردم نهاد غیر دولتی استفاده می شود که با دور زدن برخی از بروکراسی ها، فرایند همکاری را تسهیل می کنند.
وی در مورد رسالت شکل گیری انجمن توسعه خدمات گردشگری سلامت گفت: سیاست گذاری، برنامه ریزی، اولویت گذاری، چهارچوب بندی، طراحی رئوس مطالب، نگاه استراتژیک و فراهم نمودن برنامه ها و خطوط عمومی علمی که عمدتا در حوزه حاکمیتی قرار می گیرد، در شورای راهبردی در حال شکل گیری است اما مهمترین بخش آن که اجرا و تصدی گریست که باید توسط انجمن محقق شود.
زالی با ابرازخرسندی مبنی بر شکل گیری هویت مستقل گردشگری سلامت گفت: در سالهای گذشته، گردشگری سلامت زیر مجموعه گردشگری بود اما در حال حاضر مستقل و با اسلوبی نوین در زمینه بین المللی فعالیت می کند.
وی گردشگری سلامت را از نظر ارزآوری، بالا بردن ارزش افزوده، اشتغال نیروی انسانی، افزایش حجم مراوردات و استفاده ازجنبه های حاشیه ای آن ممتازشمرد و ضمن سرمایه گذاری مقرون به صرفه دراین زمینه،خاطرنشان کرد: بازار بین المللی گردشگری سلامت در حال توسعه و رقابت بسیار فشرده است، بنابراین هرچه سریع تر در این زمینه گام برداشته و از فرآیند های غیر بروکراتیک بهره ببریم، انجمن زودتر به نقطه مطلوب تر نزدیک می شود.


**پاسخ به چرایی ایجاد گردشگری سلامت در کشور
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به انتقاداتی در مورد چرایی ایجاد گردشگری سلامت در کشور با توجه به کمبود وسایل و تجهیزات درمانی و مشکلاتی از این قبیل، افزود: گردشگری سلامت موجب ایجاد ارزش افزوده جدید برای کشور خواهد شد، با افزایش این ارزش افزوده و موجب افزایش سهم سلامت از بودجه عمومی کشور می شود.

**وظیفه خطیر سازمان نظام پزشکی در سرمایه گذاری برای تحقق زیرساخت ها
زالی با اشاره به وظیفه خطیر نظام پزشکی در سرمایه گذاری برای تحقق زیرساختها در شورای راهبردی، تصریح کرد: برای طراحی زیرساخت ها به خصوص با مشارکت بخش خصوصی بر اساس تقسیم کار عمل می کنیم و حتما انجمن هم یکی از نهادهایی است که می تواند دراین زمینه فعال باشد.
وی بازآرایی توانمندی های جامعه پزشکی ایرانی و یافتن کمبودها در کشورهای منطقه و یا کشورهای آسیای جنوب غربی(24 کشور) را از مسائل مهمی عنوان کرد که باید در دستور کار انجمن قرار گیرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی، ایران را در سلول های بنیادی پیشتاز عنوان کرد و گفت: انتخاب بیمار، تیم پزشکی، محل خدمت در عرصه گردشگری سلامت بسیارحائز اهمیت است و با نگاه والای موجود در همکاران وزارت بهداشت و حمایت از بخش خصوصی، می توان زمینه رشد بخش خصوصی را فراهم و یکی از نکات مثبت انجمن نیز تصمیم سازی بزرگ بخش خصوصی در این عرصه است.
برچسب ها: توسعه ، گردشگری ، سلامت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: