شفا آنلاین>سلامت>معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو درباره شیوع مسمومیت بوتولیسم غذایی در خیارشورهای فله، مصرفکنندگان را به مصرف مواد غذایی بستهبندی شده و بهداشتی توصیه کرد.
به گزارش شفا آنلاین،سهیل
اسکندری درباره شایع شدن مسمومیت با بوتولیسم غذایی در خیار شور و
کنسروهای شرکتهای نامعتبر اظهار کرد: فرآوردههایی که با مجوز سازمان غذا و
دارو، تولید و وارد سطح عرضه میشوند، عموما بهصورت بسته بندی بوده و
شامل تاریخ انقضاء، تولید، شماره بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو هستند.
وی
در ادامه با بیان این مطلب که این امر احتمال تخلف را بسیار کاهش میدهد،
گفت: نظارت بر عرضه محصولات فلهای جزو وظایف این سازمان نیست و توصیه جدی
ما به مصرف کنندگان، استفاده از محصولات شناسنامهدار است.
اسکندی
در این باره به مصرف کنندگان توصیه کرد هنگام مشاهده بستههای مواد غذایی،
دارویی و بهداشتی علاوه بر درج نام و مشخصات آن، به ترکیب مواد به کار
رفته، وزن و زمان تولید و انقضا، علامت هایی نیز که در بخش های پایین آنها
چاپ شده است، توجه کنند. علاوه بر اینها نشان سازمان غذا و دارو با تصویر
سیب رنگی است که بخش سمت راست آن آبی و سمت چپ با رنگ سبز است. در نیمه چپ
آرم از حرف F لاتین، حرف اول کلمه FOOD و به معنای غذا استفاده شده است.
وی
در ادامه با بیان این مطلب که در نیمه راست نماد نیز حرف D نخستین حرف
کلمه DRUG به معنای دارو است و در نهایت شکل کلی آرم نشانگر F.D.A مخفف
سازمان غذا و داروست، گفت: توصیه کارشناسان بهداشت و سلامت، استفاده از
محصولاتی بوده که دارای علامت سازمان غذا و دارو است.
معاون
اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو
در خاتمه تصریح کرد: از نظر کارشناسان غذا و دارو با استفاده از محصولات
نشاندار، نه تنها سلامت افراد تضمین میشود، بلکه در صورت بروز عوارض ناشی
از مصرف آنها، میتوان از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان به مراجع قانونی
شکایت کرد.
گفتنی
است؛ در چند روز اخیر تعدادی از شهروندان به علت استفاده از خیارشورهای
فلهای و کنسروهای شرکتهای نامعتبر دچار مسمومیت شده و برای درمان به
بیمارستان مراجعه کردهاند.