کد خبر: ۹۹۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 02
شفا آنلاین>سلامت>مغز به عنوان مهم‌ترین عضو بدن همه فعالیت‌ها، رفتارها و حتی هیجانات و غرایز ما را کنترل و رهبری می‌کند.
به گزارش شفا آنلاین،از این رو محافظت از عضوی که هماهنگ کننده ارگان‌های مختلف بدن است یکی از مسائل مهمی است که برای داشتن زندگی با کیفیت و دوری از ناتوانی باید مورد توجه  قرار گیرد.

دکتر مسعود نبوی  با تأکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های شایع مغزی می‌گوید: انسان‌ها در طول زندگی خود با اختلالات مغزی مختلفی مواجه می‌شوند. هریک از این اختلالات در سن خاصی شیوع بیشتری پیدا می‌کند، مثلاً بیماری هایی مانند میگرن در سنین جوانی فرد را گرفتار کرده اما دسته‌ای دیگر مانند سکته‌های مغزی،‌ آلزایمر و پارکینسون بیشتر در سنین بالای 60 سال دیده می‌شود. از میان دیگر بیماری هایی که عملکرد مناسب مغز را به خطر می‌اندازد می‌توان به  بیماری MS و بیماری صرع اشاره کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه می‌افزاید: شرایط زندگی در جوامع کنونی باعث شده انسان‌ها  بیش از گذشته در معرض اختلالات مغزی قرار گیرند. از این رو نیاز به مقابله و پیشگیری از ابتلا به این دسته از بیماری‌ها و حتی کند کردن عوارض و روند ناتوانی  ناشی از این بیماری‌ها بشدت احساس می‌شود.

وی با اشاره به فاکتورهای خطر بیماری‌های مغزی، عنوان می‌کند: فشار خون بالا، دیابت،‌ چربی خون بالا،‌ بی‌حرکتی،‌ چاقی و  بیماری‌های قلبی عواملی هستند که  زمینه بروز اختلالات مغزی را فراهم می‌کنند. بنابراین در صورت ابتلا به این بیماری‌ها باید سعی شود عوارض آن را با دارو کنترل و اصلاح کرد.

دکتر نبوی تصریح می‌کند: توجه به  سبک زندگی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مغز و اعصاب و حتی کنترل و کاهش عوارض بیماری‌ها پس از ابتلا بسیار اهمیت دارد. در حقیقت دوری از اضطراب و مدیریت استرس و هیجانات، حفظ  وزن متعادل، ‌داشتن فعالیت جسمی منظم و مداوم،‌ پرهیز از آلودگی‌های محیطی مانند زندگی در آب و هوای خوب و دوری از آلودگی صوتی در کنار استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند از اغلب بیماری‌های مغز و اعصاب  پیشگیری کرده و همچنین می‌تواند در کند کردن روند بیماری مبتلایان مؤثر باشد.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، با وجود نقش مهم ژنتیک در برخی از بیماری‌ها می‌توان با اصلاح سبک زندگی خود را درمقابل آنها بیمه کرد به عنوان مثال  MS از دسته بیماری هایی محسوب می‌شود که عامل وراثت در ابتلا به آن نقش دارد اما می‌توان با پیشگیری از چاقی و استفاده نکردن از داروهای ضد بارداری در خانم‌ها و همچنین دوری از استرس و استفاده از نور آفتاب و ویتامین D3 از ابتلا به آن پیشگیری کرد. همچنین در بیماری آلزایمر با وجود نقش مهم ژن و وراثت می‌توان با انجام فعالیت‌های منظم و مداوم مغزی و استفاده از حافظه با خواندن و نوشتن، ‌استفاده از مواد آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های C،‌ E  و D  از ابتلا به بیماری جلوگیری کرده یا ابتلا به آن را به تأخیر انداخت.

وی در خاتمه با تأکید بر اینکه سردرد میگرنی یکی از مشکلات مربوط به مغز است می‌گوید: فعالیت فیزیکی و ورزش منظم،‌ خواب مناسب(جلوگیری از پرخوابی یا کم خوابی)، دوری از استرس و هیجان‌های مضر می‌توانند در کنترل بیماری و حفاظت از مغز مؤثر باشند.

دکتر مسعود نبوی متخصص مغز و اعصاب
 

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: