کد خبر: ۳۵۴۲۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۰ - ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024December 19
تأخیر پرداخت بدهی بیمه‌ها و بیمارستان‌های دولتی، صنایع دارویی را با چالش نقدینگی مواجه کرده است
شفاآنلاین:سلامت>«زنگ خطر کمبود دارو در ماه‌های آینده به صدا درآمده است.» این موضوع را رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران مطرح کرده و گفته است که چالش نقدینگی صنایع دارویی، تأخیر پرداخت بدهی بیمه‌ها و بیمارستان‌های دولتی به داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو، زمینه‌ساز کمبود دارو می‌شود. از طرفی هم اجرای طرح دارویار حجم و مقدار این بدهی‌ها را به‌شدت افزایش داده است، به‌طوری‌که از پایان سال۱۴۰۲ تاکنون، موجب شده پای شرکت‌های بیمه تأمین اجتماعی نیز به افزایش بدهی‌ها باز شود.
به گزارش شفا آنلاین: رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی نیز با تأیید این مطلب، گفت: بدهی شرکت‌های بیمه‌ای بر کمبود دارو در داروخانه‌ها دامن می‌زند و شرکت‌های داروسازی را با مشکل نقدینگی روبه‌رو می‌کند.
 علی جعفری‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرا، اظهار کرد: بیش از 1000میلیارد تومان معوقات بیمه‌ها به داروخانه‌های استان است که شهریورماه اعلام شد، برخی شرکت‌های بیمه‌ای تنها بخشی از بدهی خود را پرداخت کردند. به‌طوری که بیمه سلامت تا تیرماه تسویه را انجام داده است، بیمه تأمین اجتماعی، بیمه ارتش و نیروهای مسلح هم تا خردادماه تسویه کرده‌اند، اما مسلما این نحوه پرداخت نامنظم است و به‌موقع انجام نمی‌شود.
به گفته او، این مشکلات از زمان شروع طرح دارویار پیدا شد که بر اساس آن قرار شد بخشی از مبلغ نسخ دارویی را بیمه‌ها، بخشی را سازمان برنامه‌وبودجه و بخشی دیگر را سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند، اما متأسفانه تاکنون این اتفاق به‌درستی نیفتاده و شرکت‌های بیمه‌ای را بستانکار کرده است، از طرفی منابع کافی برای تأمین بودجه برای پرداخت بدهی از سوی دولت دیده نشده است.
 او ادامه داد: اگر هم بودجه‌ای داده شود، اولویت با بخش‌های دیگر است بنابراین شرکت‌های دارویی بی‌نصیب می‌مانند. متأسفانه این پرداخت بین سازمان هدفمندی، برنامه‌وبودجه و تأمین اجتماعی پاسکاری می‌شود و این موضوع سبب شده است داروخانه‌ها به‌سمتی بروند که از ارائه دارو با نسخه خودداری کنند و دارو را با نرخ آزاد حساب کنند؛ به همین دلیل داروخانه‌ها بیمار را به شرکت‌های بیمه‌ای برای دریافت حق بیمه ارجاع می‌دهند.
 رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی افزود: متأسفانه پاسخگویی درستی برای پرداخت بدهی شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها صورت نمی‌گیرد و هیچ تاریخی برای پرداخت بدهی معوقه هم اعلام نمی‌شود.
جعفری‌نژاد افزود: این عدم پرداخت به شرکت‌های دارویی، مشکلات زنجیرواری را به همراه دارد. وقتی بیمه‌ها از پرداخت سر باز می‌زنند، شرکت‌های دارویی نیز از ارائه دارو به داروخانه اجتناب می‌کنند زیرا نقدینگی برای واردات مواد اولیه دارو هم نخواهند داشت.
 او گفت: بدهی به شرکت‌های دارویی برای داروهای عمومی و خاص مشکل به وجود آورده است، اما برای داروهایی که مواد اولیه وارداتی نیاز دارند، این مشکل در تأمین نقدینگی بیشتر است.
 رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی اضافه کرد: متأسفانه طرح دارویار به‌درستی اجرا نشده و به دلیل اینکه منابع مشخصی برای آن تعریف نشده است، تاکنون نیز نتوانسته موفق عمل کند. امیدواریم دولت به‌زودی این مشکل را حل کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: