در دنیا ۶۲ سالگی سن ابتلا به سرطان روده بزرگ است، اما در کشور ما، بیمار ۱۵ ساله هم بسیار زیاد است و این آمار، حساسیت سرطان روده بزرگ را نشان میدهد.
تغذیه به دو روش اثر مستقیم در ابتلا به این سرطان دارد، یکی آنکه رنگدانههای غیرمجاز میتوانند سرطانزا باشند و از طرفی، بعضی از باکتریها در روده بزرگ زیاد میمانند، تجزیه شده و سرطانزا میشوند، این مورد با مصرف بالای گوشت قرمز اتفاق میافتد.
از نظر درمان سرطان رودهبزرگ از دنیا عقب نیستیم، اما اینکه این سرطان در چه مرحلهای قابل تشخیص باشد اهمیت دارد، چرا که چهار مرحله درمان این سرطان را متفاوت میکند. جراحی، شیمیدرمانی، رادیوتراپی و تلفیقی از این روشها شامل درمان این سرطان میشود.
گاهی مجبور میشویم قسمتی از روده را به صورت موقتی یا دائم روی شکم تعبیه کنیم و ترشحات روده بزرگ در کیسههایی که به بیمار نصب میشود تخلیه خواهد شد.
به گفته وی این وضعیت، شرایط سختی را ایجاد میکند، اما باید آن را مدیریت کرد، چرا که ۶۷ هزار جانباز هماکنون به این روش زندگی میکنند، با این حال محدودیت در تعویض کیسهها، اختلال در سبک زندگی، وجود زخمهای مکرر روی پوست، شنا نرفتن و وجود سختیهایی در میهمانیها از مشکلاتی است که این روش به دنبال دارد.
رنگدانههای غیرمجاز که باعث ابتلا به این سرطان میشوند، به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند به طوری که از کشورهای همسایه در انواع پاستیل، اسمارتیز رنگدانههای غیرمجاز وجود دارد که انواع آنها سرطانزا هستند و در ابتلا به سرطان روده بزرگ و مثانه مؤثرند.
از طرفی، مصرف بالای الکل، شانس ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد. افرادی که بیش از ۱۵ لیتر در ماه مشروبات الکی مصرف میکنند، بیش از سایرین در معرض این سرطان هستند.
یبوست عامل دیگری در افزایش شانس ابتلا به این بیماری است. یبوست متأسفانه در کشور یک بیماری عادی تلقی میشود، در حالی که شاید ۸۰ درصد مردم ما دچار یبوست باشند و از عوارض آن که در ابتلا به سرطان روده بزرگ بسیار نقش دارند غافلند، چرا که مواد سرطانزا در روده و صفرا بیشتر باقی میماند.
بهتر است مردم به جای مصرف برخی خوراکیها مانند موز، سیب، ماست، ازگیل و کاکائو، مصرف هویج، آلو و به طورکلی سبزیجات و مرکبات را در برنامه خود قرار دهند، چرا که تغذیه نقش اساسی در این نوع سرطان بازی میکند.برنا