کد خبر: ۹۸۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۴ - 2016February 25
دکتر ظریف در همایش روش های دستیابی به مرجعیت علمی؛
شفاآنلاین :وزیر امور خارجه از نیروی انسانی و علمی کشور به عنوان بزرگترین افتخار و سرمایه یاد کرد و گفت: این سرمایه بزرگ با هیچ سرمایه و امکانات دیگری قابل تعویض و تحصیل نیست.


وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیبه گزارش شفاآنلاین، دکتر محمد جواد ظریف، پیش از ظهر امروز در همایش روش های دستیابی به مرجعیت علمی که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، با اشاره به گزارش ارائه شده توسط دکتر ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اظهار داشت: علیرغم وجود ظلم، فشار و تحریم علیه ایران، به درخشیدن دانشمندان ایران در سطح دنیا افتخار می کنم چرا که آنها برای مردم، کشور، نظام، دین و همچنین فرهنگ ایرانی افتخار آفرینی کردند.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: آنچه باعث شد تا دنیا به این نتیجه برسد که باید با ایران مذاکره، تعامل و گفتگو کند و به تعبیر دکتر روحانی با زبان تکریم نه تحریم، با ایران سخن بگوید، این بود که شما دانشمندان نشان دادید تحریم نمی تواند اراده ملت ایران برای پیشرفت، استقلال و خود باوری را از بین ببرد.

دکتر ظریف از خود باوری به عنوان بزرگترین میراث امام خمینی(ره) یاد کرد و افزود: امام راحل همواره تاکید داشتند که خودتان را باور کنید.

وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه سند چشم انداز نشان دهنده خودباوری و عزم برای پیشرفت است، اظهار داشت: امکان رسیدن به قله های اقتصادی، سیاسی، علمی و الهام بخشی وجود دارد و نمی توان هر کدام از این اهداف را فدای دیگری کرد. الهام بخشی به عنوان قدرت گفتمان انقلاب، استقلال، سلطه ستیزی همان اندازه مهم است که استقلال علمی و اقتصادی اهمیت دارد.

دکتر ظریف تاکید کرد: چندین سال به طور ظالمانه و بر اساس تبلیغات در قالب پروژه ایران هراسی و ایران ستیزی قصد داشتند تا از ایران یک تهدید و خطر بسازند و شرایط به گونه ای پیش رفت که کار با ایران و ایرانی، هزینه داشت و هر زمان برای همکاری به دانشگاهی خارجی مراجعه و یا شرکت های خارجی برای استفاده از فرصت سرمایه گذاری در ایران مراجعه می شد، زمانی که می فهمیدند ایرانی هستی تلفن را قطع کرده و اعلام برائت می کردند زیرا ادعا کرده بودند که ارتباط با ایران هزینه حیثیتی دارد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه به لطف خدا، چنین فضایی با حضور هوشمندانه مردم در انتخابات 92 شکسته شد، گفت: اصل حضور مردم به دنیا نشان داد که نمی توانند از طریق تحریم، مردم را از حاکمیت جدا کنند و از سوی دیگر، هدف تحریم ها تنها اعمال فشار اقتصادی نبود بلکه به دنبال جدا کردن مردم از حاکمیت بودند.

دکتر ظریف انتخاب هوشمندانه مردم در انتخابات 92 را نشانه دنبال کردن تعامل عزت مند توسط مردم دانست و تاکید کرد: مردم ایران از هر نوع برخورد و مناقشه ای بیزار هستند و از حقوق خود نیز نمی گذرند و یقین دارم که فردا با حضور خود در پای صندوق های رای، اتفاقات سال 92 را رقم می زنند.

وزیر امور خارجه به فضای جدید به وجود آمده برای تعامل ایران با دنیا اشاره کرد و گفت: دانشمندان و عالمان کشور می توانند به بهترین نحو از این فضا استفاده کنند.

دکتر ظریف بخش مهمی از مشکلات حوزه پژوهش در کشور را مربوط به پروژه ایران هراسی و ایران ستیزی دانست و افزود: تا حد زیادی این مشکل حل شده و با حضور و تلاش جدی و از همه مهمتر تعامل سازنده باید در عمل هم شرایطی را ایجاد کنیم که تحریم مجدد ایران، غیر ممکن باشد و نیاز جهان علم و دانش، عدالت، توزیع سیاست و امنیت به ایفای نقش ایران چنان افزایش پیدا کند که برای کار با ایران ناگزیر باشند و امکان منزوی کردن ایران وجود نداشته باشد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اگر درهای کشور باز شد، دنیا را برای نفوذ در ایران دعوت نمی کنیم، تاکید کرد: ما باید خودمان را برای نفوذ در سطح دنیا آماده کنیم و برنامه ای برای نفوذ سازنده و حضور در عرصه های علمی، اقتصادی و تجاری دنیا داشته باشیم تا نفوذ بر ایران غیر ممکن شود. دکتر ظریف اظهار داشت: یقین دارم با وجود توان بالای دانش و دانشمندان کشور، می توانیم به پیشرفت های مهمی در سطح جهان برسیم و ما نیز در وزارت امور خارجه هر کاری که برای پیشبرد این هدف مقدس مورد نیاز باشد را انجام می دهیم اما نیاز به راهنمایی و شناسایی مشکلات و صبر داریم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: