شفا آنلاین>سلامت> مطالعهای که اخیرا توسط محققان فنلاندی انجام شده و نتایج آن در America- Journa- of Clinica- Nutritio- منتشر شده است حاکی از آن است که داشتن رژیم غذایی پر کلسترول یا خوردن روزانه یک تخممرغ هیچ تاثیری بر امکان بروز بیماریهای عروق کرونری قلب ندارد.
به گزارش
شفا آنلاین، باوجودی که بسیاری از دستورالعملهای
رژیمهای غذایی محدودیتی برای میزان مصرف کلسترول تعیین میکنند، در اکثر
جمعیتها میزان کلسترول مواد غذایی تاثیر کمی روی سطح کلسترول خون دارد و
مطالعات کمی بر تاثیر کلسترول دریافتی روی افزایش احتمال بیماریهای عروقی
قلب مهر تایید زدهاند اما در افرادی که از نظر ژنتیکی ناقل ژن «آپو
لیپوپروتئین A نوع 4» هستند میزان تاثیر کلسترول مواد غذایی روی
سطح
کلسترول خون بیشتر است. این ژن تاثیر عمدهای بر متابولیسم کلسترول در بدن
میگذارد.
در کشور فنلاند میزان بروز این ژن بهصورت وراثتی بالاست و
تقریباً از هر سه فنلاندی، یک نفر ناقل این ژن است. البته هنوز دادههای
پژوهشی درباره رابطه میان دریافت بالای کلسترول از راه غذا و خطر بروز
بیماریهای قلبی در این جمعیت خاص منتشر نشده است. در این مطالعه محققان
1032 مرد 42 تا 60 ساله را در نظر گرفتند که در شروع مطالعه هیچ زمینهای
از وجود بیماریهای قلبی عروقی نداشتند. در رژیم غذایی این افراد روزانه یک
عدد تخممرغ و 520 میلیگرم کلسترول تعیین شده بود. طی مدت 21 سال، 230 تن
از این افراد دچار سکته قلبی شدند که 5/32درصد آنها ناقل ژن
«آپولیپوپروتئین A نوع 4» بودند.
نتایج
مطالعه روی افرادی که ناقل ژن مذکور بودند و دیگر افراد موردمطالعه نشان
داد که دریافت بالای کلسترول و حتی مصرف تخممرغ که سرشار از کلسترول است
هیچ تاثیری بر احتمال بروز بیماریهای عروق کرونری قلب ندارد، همچنین در
این مطالعه هیچ رابطهای بین خوردن تخممرغ و ضخیم شدن دیواره رگهای
کاروتید مشاهده نشد.سپید
Science Daily