کد خبر: ۹۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 09
معاون وزیر بهداشت خبر داد:
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از ایجاد 2400 تخت جدید مراقبت های ویژه و افتتاح 256 کلینیک ویژه سرپایی و نیز راه انداری آمبولانس های موتوری در کلانشهرها تا پایان سال آینده(1395) خبر داد.
به گزارش شفاآنلاین : محمد آقاجانی روز دوشنبه در همایش سراسری برنامه عملیاتی سال 95 دانشگاه های علوم پزشکی کشور، داشتن برنامه برای فعالیت ها و اقدامات حوزه درمان را یک ضرورت غیرقابل اجتناب دانست و گفت: به دلیل تعدد مسئولیت ها و گسترش فعالیت ها در وزارت بهداشت، برنامه ریزی در همه حوزه های سلامت امری لازم و ضروری است.
وی افزود: از زمان آغاز اجرای برنامه های تحول سلامت، فعالیت های حوزه درمان کاملا برنامه محور و براساس تدوین برنامه های هشت گانه طرح تحول در حوزه درمان بوده است.
معاون درمان وزیر بهداشت پوشش فراگیر و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات و مراقبت های با کیفیت سلامت، و حفاظت مالی از شهروندان را در برابر هزینه های سلامت از اهداف مهم وزارت بهداشت بیان کرد و ادامه داد: ارتقا کیفیت خدمات درمانی و مدیریت بیماری ها، مدیریت منابع مالی و افزایش بهره وری، ساماندهی موسسات پزشکی، ارتقاء سطح آمادگی نظام سلامت در برابر فوریت های پزشکی، حوادث و بلایا، استقرار نظام جامع سلامت باروری و توسعه صنعت گردشگری از دیگر اهداف وزارت بهداشت در برنامه تحول نظام سلامت بوده است.
آقاجانی با اشاره به در دستور کار بودن احداث و توسعه 120 اورژانس بیمارستانی، به عنوان یکی از برنامه ها، افزود: تا پایان امسال یکهزار تخت روانپزشکی جدید به تخت های روانپزشکی اضافه می شود.
وی افزود: در راستای برنامه پوشش فراگیر و دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات و مراقبت های با کیفیت سلامت 366 بلوک زایمان در بیمارستان های سراسر کشور ساخت و بهسازی شدند.
آقاجانی به ایجاد و بهینه سازی بخش های مراقبت های ویژه اشاره کرد و گفت: در این برنامه 2400 تخت جدید مراقبت های ویژه در یک برنامه عظیم ملی اضافه می شود.
معاون درمان وزیر بهداشت یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت را ایجاد کلینیک های ویژه در توسعه خدمات سرپایی بیان کرد و از افتتاح 256 کلینیک ویژه تا پایان سال 95 خبر داد و افزود: توسعه شبکه کشوری فراهم آوری و پیوند اعضاء، ایجاد و استانداردسازی بخش های مسمومیت، ارتقاء استانداردهای هتلینگ در بیمارستان های وزارت بهداشت و ایجاد و توسعه آزمایشگاه های با سطح بالای ایمنی زیستی از دیگر برنامه ها در راستای رسیدن به هدف ارائه خدمات با کیفیت به مردم است.
آقاجانی همچنین بر لزوم ارائه خدمات دندانپزشکی توسط بخش دولتی و توجه به این حوزه تاکید کرد و افزود: در حال حاضر چهار دهک جامعه از این خدمات بی بهره هستند که فاصله زیادی با اهداف ما دارد.
وی یکی از زیرساخت های طرح تحول سلامت را بهبود نظام ارجاع در سطح 2 و 3 عنوان کرد و گفت: با مشارکت حوزه بهداشت و درمان در نقطه آغازین ایجاد نظام ارجاع برای 23 میلیون روستایی، عشایر و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر هستیم که خود این مساله تحول بزرگی است.
آقاجانی به کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر میزان پرداختی بیماران در بستری از 37 درصد به میانگین 4.5 درصد کاهش یافته است.
وی یکی از اقدامات اساسی و زیربنایی را اصلاح تعرفه و نظام پرداخت عنوان کرد و افزود: اجرای کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، استقرار نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد برای پزشکان و کارکنان شاغل در بیمارستان ها و تامین منابع مالی پایدار برای بیمارستان ها و مراکز درمانی از طریق عامل سوم یعنی بانک عامل که واسط بین بیمارستان و بیمه ها است، از برنامه های مدیریت منابع مالی و افزایش بهره وری بوده است.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: نزدیک به 150 بیمارستان ظرف یک هفته اخیر از طریق بانک عامل مطالبات بیمه ای خود را دریافت کردند.
به گفته آقاجانی، در بیش از 400 بیمارستان از روش پرداخت مبتنی بر عملکرد به منظور افزایش بهره وری استفاده می کنند.
وی با اشاره به ارتقاء خدمات درمانی و مدیریت بیماری ها به عنوان یک هدف کلی، اصلاح و ارتقاء فرایندها و توانمند سازی و توسعه منابع انسانی را راهبردهای این هدف بیان کرد و افزود: ارتقاء شغلی پرسنل پیش بیمارستانی، ارتقاء فرایندهای خدمات اورژانس بیمارستانی و ارتقاء دانش، مهارت و شایستگی مدیران بیمارستان ها از برنامه های این هدف است.
معاون درمان وزیر بهداشت همچنین، با بیان اینکه ایجاد آمبولانس موتوری برای شهرهای بزرگ در دستور کار وزارت بهداشت است، گفت: در حال حاضر توانستیم 20 پایگاه اورژانس هوایی راه اندازی کنیم که این تعداد باید به 44 پایگاه اورژانس هوایی برسد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: