کد خبر: ۹۶۶۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 07
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از صدور حدود 30 مجوز تولید شکل داروئی مکمل های پروبیوتیک در کشور خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین،پروبیوتیک ها ارگانیک های زنده در فرآورده های غذائی و مکمل ها به شمار می آیند که با داشتن باکتری های مفید، سیستم گوارشی و ایمنی بدن را حفاظت می کنند.

حسین رستگار روز یکشنبه در سومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فرا سودمند در دانشگاه شهید بهشتی افزود: 90 درصد مردم اطلاعات کافی درباره پروبیوتیک ها ندارند بنابراین پیشنهاد می دهیم که با فرهنگسازی، آموزش این علم جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: بسیاری از محصولات غذائی کشور را می توان با پروبیوتیک ها غنی سازی کرد اما متاسفانه این محصولات در انتخاب های مردم قرار نمی گیرند که باید راهکارهای تشویقی برای صنایع غذائی در جهت تولید محصولات پروبیوتیک پیدا کنیم تا استفاده از این محصولات بین مردم ترویج شود.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو اظهار کرد: فرآورده های پروبیوتیک از بار بیماری ها می کاهد و می تواند فلور روده و دستگاه گوارش را تنظیم کند و اثر عوامل سرطان زا و رادیکال های آزاد را بکاهد.
به گفته رستگار پروبیوتیک ها به جز لبنیات در 90 درصد مواد غذائی می توانند استفاده شوند؛ این در حالی است که در زمان حاضر بسیاری از مردم کشورمان نمی دانند که پروبیوتیک چیست.
وی ادامه داد: علم جدید پروبیوتیک ها از دهه 90 شروع شد اما این علم باید در جهان گسترش یابد .
غذاهای عملگرا (Functional Food) یا فراسودمند، غذاهائی شبیه غذاهای متعارف و معمولی هستند اما زمانی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف می شوند، مزایای فیزیولوژیک از خود نشان می دهند و علاوه بر خواص تغذیه ای پایه در کاهش خطر ابتلا به بیماری های سخت و مزمن هم مؤثرند. محصولاتی که به صورت بالقوه دارای خواص مفید و کمک کننده باشند، مثل غذاهای اصلاح شده یا ترکیبات غذایی مفید که در محتوایشان علاوه بر خواص تغذیه ای سنتی دارای مزایای سلامتی بخش نیز هستند هم جزء غذاهای عملگرا به شمار می آیند.
با وجود این، غذای فراسودمند می تواند غذائی طبیعی باشد یا اینکه غذائی باشد که ترکیبات سلامت بخش به آن اضافه و ترکیبات ساختمانی مضر از آن حذف شود؛در این میان، غذاهائی که یک یا چند ترکیب آن مورد اصلاح قرار گرفته است نیز عملگرا یا فراسودمند به حساب می آیند.
سومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند با شعار ارتقاء آگاهی عمومی توسط انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران از 18 تا 20 بهمن در تالار همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برپاست.
پیشگیری، درمان و سلامت جامعه ، فناوری تولید پروبیوتیک ها ، روش های نوین در جداسازی ، تعیین ویژگی و شناسائی پروبیوتیک ها و پروبیوتیک ها در صنعت دام ، طیور و آبزیان از محورهای این همایش به شمار می آید.ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: