به گزارش شفاآنلاین : حفیظ الله پورحیدر عضو انجمن داروسازان ایران ضمن بیان مشکلات اقتصادی داروخانههایی که در مناطق محروم اقدام به ارائه خدمات دارویی میکنند اظهار داشت: معمولاً کسب درآمد در داروخانههای روستایی حتی به میزان تأمین هزینهها با مشقت و دشواری بسیار صورت میگیرد. بهویژه داروسازان در سالهای اولیه تأسیس داروخانه در این مناطق با مشکلات عدیدهای روبرو میشوند.
وی ادامه داد: این در حالی است که داروخانهها چه در شهرها و چه در روستاها در نزد مردم سهل الوصول ترین مرکز و موسسه پزشکی هستند. برای دیدن یک داروساز در داروخانه نیاز به هیچگونه ویزیت یا وقت قبلی نیست. مردم هر وقت اراده کنند، به سهولت میتوانند با یک داروساز حرفهای مشورت کنند.
پور حیدر اضافه کرد: ضمن اینکه هیچگونه فشار عصبی ناشی از فضای مطب یا استرس و اضطراب مواجهه با فضای بیمارستانی نیز وجود ندارد و علیالخصوص اینکه وقت بیشتری برای گفتوشنود میان بیمار و پزشک امکانپذیر است.
وی ادامه داد: نظام سلامت باید یک سری مشوقهای خاص را برای داروسازانی که در مناطق محروم اقدام به تأسیس داروخانه کردهاند، لحاظ کند.
وی اضافه کرد: متأسفانه در برخی مناطق به دلیل عدمحمایت از داروسازانی که اقدام به تأسیس داروخانه کردهاند، داروساز جایگزین یا قائممقام مسئول فنی، کمتر قبول مسئولیت میکند.
پور حیدر تصریح کرد: این موضوع با توجه به اینکه قانون، صراحت دارد که فعالیت دارویی داروخانه مشروط به حضور مسئول فنی واجد شرایط است و اگر مسئول فنی حاضر نباشد، داروخانه موظف است تابلو عدم حضور مسئول فنی را در معرض عموم قرار داده و نسخهپیچی نکنند، سبب میشود که برخی داروخانهها نتوانند به روستائیان یا شهروندان شهرهای کمجمعیت ارائه خدمات کنند.
پور حیدر با تأکید بر این موضوع که داروخانه، ویترین نظام سلامت است اظهار داشت: متأسفانه در بستههای نوین سلامت، جایگاه مناسب و درخوری برای داروسازان و همچنین تعرفههای ویژه ایشان دیده نشده و امیدواریم در سال آینده به هنگام تعیین تعرفه، تعرفه ارائه خدمات دارویی نیز لحاظ شود.فارس