وی اظهار کرد: برنامه پنج ساله مقابله با ریزگردها و گردو غبار آغاز شده و سه استان کشور که محل اصلی و منشا داخلی ریزگردها هستند تحت عملیات مقابله ای قرار گرفته اند.
جلالی تصریح کرد: در نخستین گام اطراف دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی و غربی در سطح هشت هزار هکتار نهال کاری و عملیات مدیریت چرای دام در سطح 600 هزار هکتار در این منطقه مهم فرایش بادی انجام شد و تا پایان سال نیز ادامه می باید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: تا پایان امسال همچنین کانون مهم ریزگردها در استان خوزستان در سطح هشت هزار هکتار نهال کاری، سه هزار هکتار مالچ پاشی و در سطح 12 هزار کتار مهار آب های سطحی در راستای مقابله با پدیده ریزگردها انجام می شود.
جلالی کانون سوم مهم ریزگردها در کشور را استان کرمان نام برد و گفت: فعالیت های مقابله ای این استان هم در حال انجام است.
وی یاد آوری کرد: منشا اصلی و بالای 80 درصد ریزگردها و گرد و غبار در کشور از خارج مرزها است، ولی با همکاری سایر دستگاه ها با 20 درصد منشا داخلی مقابله می کنیم.
رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور، گفت: هم اکنون در کشور 20 میلیون هکتار کانون فرسایش بادی داریم که از این میزان بیش از 7 میلیون هکتار کانون بحرانی است.
خداکرم جلالی افزود: تا کنون حدود 5/2 میلیون هکتار از کانون های بحرانی فرسایش شناسایی و نهال کاری شده که شهرستان آران و بیدگل با بیش از صد هزار هکتار یکی از موفق ترین طرح های مقباله با بیابان زایی در کشور بوده است.ایسنا