شفا آنلاین>سلامت>کارشناسان تغذیه معتقدند، با رعایت راهکارهایی ساده اعم از خوردن یا نخوردن برخی موادغذایی تا روش های صحیح پخت مانند بخارپز و آب پز می توان خطر ابتلا به سرطان را از خود دور کرد.
به گزارش شفا آنلاین،
زهره حاتمی با اشاره به راهکارهای بسیار ساده برای تهیه، نگهداری و مصرف
غذاها گفت: غذاها را به شکل سالم تهیه، نگهداری و مصرف کنید.
وی با بیان
اینکه تغذیه مناسب و سالم می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند، ادامه
داد:ازنگهداری غذاهای فاسد شدنی در یخچال، غذاهای نیم سوخته و سوخته (کباب،
جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته دیگ سوخته، پیازداغ سوخته، سیب زمینی سرخ
کرده سوخته و ...) پرهیز کنید.کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان
اسلامشهر اضافه کرد:همچنین از مصرف غذای پخته شده که مدت زیاد مانده است
خودداری کنید و برای نگهداری میوه ها و سبزی ها در یخچال برای حفظ خواص
ویتامین های موجود در آن ها و انواع گوشت ها را به طور کامل بپزید.حاتمی
بابیان اینکه روش های صحیح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملایم را
جایگزین سرخ کردن عمیق، سوزاندن و پخت طولانی مدت کنید، افزود: استفاده از
غذاهای کم چرب، کم شیرین و کم نمک و همچنین از انواع لبنیات کم چرب و کم
نمک (شیر، ماست و پنیر کم چرب و دوغ کم نمک) استفاده کنید.وی با بیان
اینکه مصرف غذاهای چرب به ویژه با منشأ حیوانی را محدود کنید، تاکید کرد:از
روغن های گیاهی در حد کم و به مقدار نیاز روزانه استفاده کنید و از
سوزاندن روغن ها به دلیل ایجاد ترکیبات سرطان زا مانند آکرولئین ها جلوگیری
کنید.حاتمی تصریح کرد:مقدار نمک را در تهیه غذا کاهش و در مقابل از
انواع ادویه ها و چاشنی های گیاهی برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید.
مصرف قند و شکر تصفیه شده به دلیل استفاده از مواد سفیدکننده سرطان زا و
مصرف غذاهای آماده و کنسرو شده را به دلیل وجود مواد نگه دارنده کاهش دهید.
کارشناس تغذیه ادامه داد: انواع غذاهای گیاهی را در برنامه غذایی
روزانه خود جای دهید، مصرف غلات و دانه های کامل (سبوس دار) را به دلیل
وجود فیبر و نقش آن در کاهش سرطان ها خصوصاً سرطان روده بزرگ، از مغزها و
حبوبات که حاوی فیبر بالایی هستند بیشتر استفاده کنید. وزن خود را ثابت نگه
دارید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید و یک ساعت پیاده روی سبک در روز می
تواند در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها مؤثر باشد.وی در پایان گفت: با
مصرف کافی میوه و سبزی و همچنین کاهش مصرف چربی های مضر و گوشت قرمز و حفظ
مناسب وزن در محدوده طبیعی و انجام فعالیت های ورزشی روزانه می توانیم از
بروز انواع سرطان ها پیشگیری کنیم. بنابراین غذاهای گیاهی را بیشتر انتخاب
کنید، مصرف گوشت قرمز را محدود و از مصرف گوشت های فرآوری شده خودداری
کنید.