کد خبر: ۹۵۵۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - 2016January 30
شفاآنلاین>سلامت>ناخن‌ ایده‌آل، ناخنی است كه در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینكه بشكند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد
به گزارش شفا آنلاین، ناخن‌های شما نشان‌دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن‌ها بستگی به فاكتورهای سلامتی مختلف دارد. از همه مهم‌تر، ناخن‌ها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخن‌های مشكل‌دار این هشدار را می‌دهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمی‌كند.

ناخن‌  ایده‌آل، ناخنی است كه در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینكه بشكند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد اما ما در اینجا به شما مراقبت‌های ساده‌ای را آموزش می‌دهیم.

ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید

برای اینكه ناخن‌هایی سالم داشته باشید نیاز به این است كه ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب كنید و همیشه كرم مرطوب كننده همراهتان باشد. به‌طور كلی بهتر است با استفاده از كرم‌های مرطوب‌كننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشك، ناخن‌ها را مرطوب كنید.

 دستكش، دوست  ناخن‌های شما

در صورتی كه دستان‌تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن،  و نرم شدن آنها از دستكش استفاده كنید. هنگام ظرف شستن وشست و شوی منزل، استفاده از دستكش ضروری است.

 آهن به بدن بزنید

اگر آهن كافی دریافت نكنید ناخن‌هایتان آن را نشان می‌دهد. كمبود آهن كه در خانم‌ها رایج است سبب شكنندگی ناخن‌ها می‌شود؛ بنابراین کسانی که این مشكل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند که بهترین منبع دریافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگی است. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردك، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است. با مصرف ویتامین C می‌توانید به جذب آهن حیوانی به بدن كمك كنید؛ البته سعی كنید مواد غذایی غنی از آهن، زینك، ویتامین B و گوگرد مصرف كنید چون مواد غذایی پروتئینی كه غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن‌هایتان می‌شوند.

 لاك ممنوع

استفاده بیش از حد از لاك سبب خشكی و شكننده شدن ناخن‌ها می‌شود. لاك موجب می‌شود كه سوراخ‌های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشكل كمبود اكسیژن مواجه شود؛ بنابراین استفاده نكردن از لاك در طولانی‌مدت  همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده می‌تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود؛ پس تنها در شرایط خاص لاك بزنید.

 وقت مناسب ناخن‌گیری

همیشه بعد از حمام ناخن‌های خود را بگیرید چون آسیب كمتری به آن می‌رسد. در بقیه مواقع ناخن شكنندگی دارد كه به سطح ناخن آسیب می‌رساند ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و شكننده نیست.

آب  بنوشید

یك آزمایش ساده برای تشخیص كمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محكم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها كنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی‌گردد. اگر ناخن كمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی‌اش باز نگردد یعنی بستر ناخن دچار كمبود آبی است. در طولانی مدت این كمبود آب باعث شكنندگی ناخن می‌شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن‌هایتان به مقدار كافی آب بنوشید.

پروتئین فراموش  نشود

كمبود پروتئین، خود را به صورت یك نوار سفید در عرض ناخن نشان می‌دهد. ناخن‌ها بیشتر از پروتئین ساخته شده‌اند؛ بنابراین برای اینكه ناخن‌هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف كنید. كراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست كه شما به مكمل‌های سیستئین نیاز دارید. خوردن منابع پروتئینی متنوع می‌تواند به شما این اطمینان را بدهد كه برای داشتن ناخن‌هایی سالم به اندازه كافی آمینو اسید مصرف كرده‌اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل‌آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.شهر خبر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: