به گزارش شفا آنلاین،محمد علی زارعیان درباره تدابیر زمستان اظهار داشت: با توجه به اینکه زمستان فصلی است سرد لذا میتواند تشدیدکننده یا شروع کننده بیماریهای سرد باشد، لذا در این فصل از مصرف غذاهای سردمزاج مثل لبنیات و میوههای آبکی بهویژه شبها و در صورت سردمزاج بودن باید پرهیز کرد.
بهگفته وی افراد از غذاهای گرمیبخش که با ادویههای مناسب تهیه شدهاند, بهرهمند شوند. البته مقدار مصرف این غذاها بهتناسب مزاج خواهد بود، یعنی سردمزاجها بیشتر و گرممزاجها بسته به نیاز و تحمل.
این دستیار تخصصی طب سنتی افزود: اگر از مشکل سوء هضم رنج نمیبرید، و خانهنشین نیستید و عمده اوقاتتان در فضاهای سربسته نمیگذرد، چون بدن برای تأمین حرارت پایه سوخت و ساز را در زمستان بالاتر میبرد، سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که مدت زمان طولانیتری شما را سیر نگه میدارند.
زارعیان بیان کرد: از مصرف مغزهای بادام, گردو, فندق و پسته در این فصل غافل نشوید ولی از افراط در مصرف آنها بهویژه اگر گرممزاج هستند، بپرهیزید.
وی عنوان کرد: سعی کنید غذاهای پخته را قبل از سرد شدن و تا گرم هستند, استفاده کنید و اگر سرد شدهاند و امکان گرم شدن دارند، گرمکرده مصرف کنند.
این دستیار تخصصی طب سنتی اظهار کرد: در این فصل نوشیدنیها نیز بهتر است گرم باشند مثل دمنوشهای مختلفی که از دم کردن گیاهان مختلف بسته به عادت و مزاج میتوان استفاده کرد.
زارعیان متذکر شد: از مصرف آب سرد در طول فصل سرما بهویژه زمانی که دچار زکام و سینوزیت و خلط پشت حلق هستید, بپرهیزید. آب سرد ناشتا یا بعد از خواب را نیز حذف کنید.