شفا آنلاین>سلامت>گیاه گشنیز به خاطر ترکیبش، خاصیت ضدسرطانی دارد و در بعضی از اشخاص سبب حساسیت میشود.
به گزارش شفا آنلاین،
دانههای معطر گشنیز دارای طعم چند وجهی است که ماده مؤثری در انواع
دستورالعملهای غذایی پرکار برد است و این ماده در اغلب غذاهای هندی یافت
میشود.
براساس
مطالعه سازمان کشاورزی آمریکا دو قاشق غذاخوری تخم گشنیز حاوی 30 کالری،
2/1 گرم پروتئینی، 8/1 گرم چربی، 6/5 گرم کربوهیدرات و همچنین 8/6 درصد
ویتامینهای کا و 90 درصد از آهن و 8درصد از کلسیم و 4 درصد از آن را تأمین
میکند.
کارتنوئیدها
در رژیم غذایی میتواند خطر ابتلا به چندین سرطان و بیماریهای چشمی را
کاهش دهد و در بین سبزیجات ریحان و گشنیز بالاترین سطح از کارتنوئیدها،
بتاکاروتن، بتاکریپتوکانین، لوتئین و همچنین زیگزانتین را در خود دارا است.
گشنیز
در سس گوجه فرنگی، سس سفید و گوشت استفاده میشود و تخم آن را در ظروف
عاری از هوا به مدت 2 سال و در مجاورت هوا به مدت 6 ماه می توان نگه داشت.
باید
دقت کرد تا گشنیز آلوده به ویروس سالموند نباشد زیرا این ویروس برای سلامت
مضر بوده و راه از بین رفتن آن این است که گشنیز را در 170 – 100 درجه
حرارت دهیم.
گفتنی است گشنیز کمی آلرژیزا است و به علت ترکیب آن در ادویه، ترشیجات و رازیانه اثر حساسیتزا بودناش پنهان میماند.