کد خبر: ۹۳۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۳ دی ۱۳۹۴ - 2016January 13
شفا آنلاین>سلامت>تداخل دارویی یا تأثیر یک ماده غذایی با داروی دیگر می‌تواند روی پاسخ دارویی یا اثر درمانی دارو تأثیر منفی داشته باشد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر هاشمیان متخصص داروسازی گفت: تداخلات دارویی در پزشکی بسیار با اهمیت است زیرا باعث افزایش احتمال بروز عوارض جانبی می‌شود، از سوی دیگر، احتمال بی‌اثر شدن دارو هم وجود دارد.

وی افزود: داروهای ضدافسردگی را نباید با میوه و غذای حاوی تیرامین مصرف کرد. تیرامین ماده‌ای است که به طور طبیعی در تعدادی از غذاها وجود دارد و در اثر شکستن زنجیره پروتئینی غذاهای مانده به وجود می‌آید. 

دکتر هاشمیان بیان کرد: میوه‌هایی همچون آووکادو حاوی مقادیری تیرامین هستند، همچنین باید از مصرف پنیرهای تخمیر شده و گوشت‌های فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس، ماهی دودی و نیز شکلات و آجیل با داروهای ضدافسردگی پرهیز کرد.

این متخصص داروسازی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف لبنیات ممکن است منجر به تأخیر در جذب یا جذب نشدن آنتی‌بیوتیک‌ها شود، دلیل آن نیز اتصال کلسیم موجود در این فرآورده‌ها با آنتی بیوتیک در محیط روده باریک و معده است که منجر به ایجاد ترکیب غیرقابل جذب می‌شود. باید توجه شود که بعد از خوردن داروهایی که با افزایش تراکم استخوان و کاهش احتمال شکستگی در بیماری پوکی استخوان همراه است تا حدود یک ساعت نباید خوابید.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: