به گزارش شفا آنلاین، پزشکان سنگاپوری تایید کردند که ریزمحیط سلولی نقش اساسی در رشد سلولهای سرطانی در مغز بازی میکند.
به گفته آنها این یافته میتواند به پیشرفتهایی در درمان گلیوبلاستوم، کشندهترین نوع سرطان مغز منجر شود. در تومورها سلولهای بنیادی کشف شدهاند که موجب میشوند عارضه گلیوبلاستوم به دلیل مقاومت دارویی و خود تجدیدی سخت درمان شود.
«ژاکی وای یینگ»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: در حال حاضر درمانی برای گلیوبلاستوم وجود ندارد و ضرورت دارد سلولهای عامل بروز تومور به منظور درمان موفقیت آمیز سرطان از بین بروند. همچنین امیدواریم با تمرکز بر اینکه چگونه «ماتریکس برون یاختهای» رشد سلولهای سرطانی مغز را به دنبال دارد به رویکرد جدیدی جهت مقابله با این مشکل دست پیدا کرده و روش درمانی جدید و موثرتری ارائه کنیم.
در این بررسی رشد سلولهای گلیوبلاستوم در مدلهای سه بعدی و دو بعدی مورد مطالعه قرار گرفت که مشاهدات به دست آمده از حالت ژنها و پروتئینها نشان داد ریزمحیط سه بعدی، رشد سلولهای سرطان مغزی را در مقایسه با ریزمحیط دو بعدی افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، همچنین قرار است یافتههای به دست آمده در دیگر انواع سلولها به کار گرفته شود تا برای به دست آمدن مدل دقیقتر از بیماری سرطانی و تست دارویی مورد استفاده قرار گیرد.