عبدالرحمان رستميان درگفتگوی اختصاصی با شفاآنلاين ضمن بیان این خبر گفت: در حال حاضر طرحي تعريف شده است كه روند صدور مجوز براي واردات دارو را مشخص مي كند.
وی افزود :روند اين كار به اين شكل است كه هر داروي جديدي كه مورد نياز بيماران باشد نخست پزشك بر حسب ضرورت ، بايد نام و مشخصات دارو را در سايت انجمن تخصصي خود ثبت كند . سپس انجمن مربوطه دارو را بررسي و در صورت تاييد آن و طي مسير لازم مقدمات واردات را فراهم مي كند . در اين حالت ما براي واردات مشكلي نداريم و معاونت غذا و دارو نیز اقدام به صدور مجوز و وارد كردن دارو مي كند.
نماينده مردم دامغان درمجلس افزود: البته نبايد تصور كرد كه هر كسي به راحتي مي تواند دارو وارد كند. بلكه نياز به بررسي و تاييدهای لازم وجود دارد . از سوي ديگر يك دارويي ممكن است مشابه داخلي داشته باشد كه در اين صورت بيمه آن را تحت پوشش قرار نمي دهد. البته بيمه شدن يا نشدن دارو بستگي به پذيرش بيمه ها دارد.اگر دارويي مشابه داخلي با كيفيت و موثر داشته باشد ضرورتي براي ورود ندارد.
دكتر رستميان درباره بحث قاچاق دارو هم گفت: متاسفانه در حال حاضر ما هم قاچاق ورودي داريم هم خروجي. يعني داروهايي در ايران وجود دارد كه به علت برخورداري از يارانه قيمتش بسيار ارزان تر تمام مي شود.به همین خاطر بيشتر داروهايي كه به خارج از كشور قاچاق مي شوند نیز از همين داروهاست.
وي درباره علت افزايش قاچاق دارو نيز اظهار داشت: متاسفانه مناطق آزاد و مرزهاي كشور ما باز است و كنترل مناسبي بر مبادي مورد نظر صورت نمي گيرد به همین خاطرشاهد قاچاق گسترده به کشور هستیم.
نايب رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس همچنين از كيفيت مناسب داروهاي ساخت داخل خبر داد و گفت: در حال حاضر داروهاي ايراني كيفيت خوبي دارد و از آنجا كه هزينه كمتري نيز به مردم تحميل مي كند و همچنين به نفع توليد داخلي كشور است به طور معمول از سوي پزشكان بيشتر تجويز مي شود . مگر اينكه دارويي مشابه ايراني نداشته باشد كه چون اين امر با سلامت مردم در ارتباط است به ناچار پزشك بايد نوع خارجي را تجويز كند .