کد خبر: ۹۱۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۰ دی ۱۳۹۴ - 2015December 31
شفا آنلاین>سلامت>سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، مایعات، مواد غذایی حاوی ویتامین E،C،D و همچنین مصرف هفتگی ماهی و لبنیات را برای کاهش عوارض آلودگی هوا بر بدن مفید عنوان کرد.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر هدایت حسینی درباره تغذیه صحیح در روزهای آلودگی هوا گفت: آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهرها، هرچند وقت یک ‌بار به دلیل بالا رفتن آلاینده‌ها و پدیده گلخانه‌ای به حد بحرانی می‌رسد که با تغذیه سالم و مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان می‌توان عوارض ناشی از آن را به حداقل رساند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E،C،D، فلاونوئیدهای گیاهی، بتاکاروتن و سلنیوم که دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدان هستند و به دلیل خواص سلامت بخشی که دارند به طور موثری از بروز آسیب به دستگاه تنفسی جلوگیری کرده و اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهند.

وی افزود: ویتامین E در روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز و پهن برگ‌ مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو موجود است. از منابع ویتامین C نیز می‌توان به انواع مرکبات، کلم‌ها، طالبی و خربزه، فلفل دلمه‌ای، اسفناج، سیب زمینی و شلغم اشاره کرد. سیب نیز در میان انواع میوه هایی که وجود دارد بیشترین تاثیر را بر سلامت دستگاه تنفسی دارد و در بهبود فعالیت این ارگان تاثیرگذار است.

به گفته حسینی، سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم، کدو تنبل، طالبی، انبه، فلفل و زردآلو حاوی بتاکاروتن هستند و سلنیوم را هم می‌توان در نان و غلات سبوس‌دار و غذاهای دریایی یافت.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور یکی دیگر از توصیه‌های تغذیه‌ای جهت کاهش تاثیر آلاینده‌ها بر بدن را مصرف سه لیوان شیر کم چرب، مصرف مداوم مایعات و همچنین سه وعده ماهی در هفته عنوان کرد و ادامه داد: ماهی به دلیل داشتن مواد آنتی‌اکسیدانی و امگا 3 جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را می‌گیرد و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: